Pevekoo's website

Broederschapsdag Ad Arbitrium Nostrum en meer ….

Nieuws van Broederschap Ad Arbitrium Nostrum
Door: Ton Tonnaer

Je hoeft geen Eddy Merckx of Jan Wolfs te heten om zaterdag 21 juli 2018, om precies 10.30 uur, fris aan de start te verschijnen voor de broederschapsdag. Vertrek: vanaf het broederschapslokaal Leo’s café.

Natuurlijk is het zaak om op een deskundige wijze aandacht te besteden aan het innemen van voedingssupplementen waarbij hop en mout in combinatie met water een boost geven waar je u tegen zegt. Diverse broeders blijken zo fanatiek te zijn dat ze in het geheim hebben deelgenomen aan een fietsclinic waarbij oud-wielrenner broeder Alfredo en broeder Antonius aanwezig waren. Hun advies aan het broederschap: “Fietsen met je vrouw/partner is natuurlijk gezond, maar nog gezonder is fietsen met ALLEEN de broeders!” Geen kettingreactie wanneer er een terrasje wordt gepakt en je partner zegt: “Moet je nu alweer een pintje pakken?”. Of als je net denkt: dit was het dan. Nee, het is juist de opdracht aan de organisatie geweest om te zorgen dat het peloton van broeders een geoliede machine is waarbij er zoveel mogelijk aandacht wordt besteed aan het fenomeen “terrasje pikken”! Na afloop is er gelegenheid de tocht te evalueren onder het genot van een barbecue en een lekkere “blonde rakker”. Globaal programma: stevig ontbijt met daarna een surprisetocht met enige heemkundige trekjes. Om de droge keel te verlichten is een aantal stops gepland.

Tijdens een van de laatste broederschapsbijeenkomsten zijn 2 nieuwe broeders geïnstalleerd, te weten broeder Johannes/John Goertz en Broeder Sebastianus/Roger Bongaerts. Hierbij speelden water, vuur en de nodige rituelen een belangrijk rol. Ook is er een nieuwe lekenbroeder benoemd, te weten Pastoor Bert Mom.

Noteer alvast zondag 30 september 2018. Dan organiseren de broeders in samenwerking met de Stichting Kinderdroomwens de “Dag van de Kinderdroomwens” in partycentrum All-in. De netto-opbrengst van o.a. de brunch en andere activiteiten komt geheel ten goede aan de Stichting Kinderdroomwens. Voor meer info kunt u terecht op onze website (www.adarbitriumnostrum.nl) en facebookpagina of op de website van de Stichting Kinderdroomwens (www.kinderdroomwens.nl).