Pevekoo's website

Afschaffen die interviews na een wedstrijd!

Higler moet zich onthouden van commentaar na rode kaart aan Lozano.
De beelden spreken boekdelen dus verontschuldigen is zwaktebod…

Hebben we het niet over het optreden van een scheidsrechter tijdens de wedstrijd, dan gaat het weer over wat de scheids na een wedstrijd zegt. Zo maken we deze mensen wel erg belangrijk. Een goede scheids valt niet op tijdens de wedstrijd maar ook niet na de wedstrijd.
De rode kaart voor Lozano was natuurlijk helemaal terecht. Waarschijnlijk vond Higler het prachtig dat ook hij na de wedstrijd geïnterviewd werd. Onder de indruk van de belangstelling ging hij echter raaskallen. Bij het zien van de beelden ging hij twijfelen en kon hij zich voorstellen dat er discussie was over de kaart. Leuk als je PSV-fan bent en de wedstrijd tegen Feyenoord voor de deur staat. De ergernis bij de Eindhovenaren werd nog groter toen ze de beelden van Ajax tegen PEC zagen. Huntelaar maakte een vergelijkbare overtreding en werd helemaal niet bestraft. Ajax-coach ten Hag maakte het in zijn commentaar na de wedstrijd helemaal bont. Hij vond dat Ajax in de betreffende situatie zelfs een penalty had moeten krijgen.
Kunnen we niet beter stoppen met al die interviews na een wedstrijd? Of het nu een speler, trainer of een scheidsrechter is, zelden wordt er iets zinnigs gezegd. Het voegt helemaal niets toe aan hetgeen we in de voorafgaande negentig minuten hebben gezien. Ik vind zelfs dat je mensen soms tegen zichzelf in bescherming moet nemen. Higler en ten Hag zijn hier treffende voorbeelden van. De eerste gooide met zijn opmerking olie op het vuur. Ten Hag heeft zich met zijn opmerking belachelijk gemaakt en zal niet meer snel serieus genomen worden.
Ik vrees dat afschaffing van de interviews echter een utopie is. Het gaat toch al lang niet meer om de mening van de geïnterviewde, maar alleen om het goed in beeld brengen van het bord met de namen van de sponsoren!