Pevekoo's website

Ajax had Vincent Janssen moeten kopen!

Vincent Janssen is de ideale spits om Ajax aan de titel te helpen!

Deze keer: Vóór de stelling!
Wat was het spannend op Deadline Day. Op internet kon je bijna live volgen welke transferdeals er op de laatste dag van januari nog tot stand kwamen. Voor Vincent Janssen was er echter geen interesse. Ook Ajax meldde zich niet en dat is een gemiste kans!
Het is alweer vijf jaar geleden dat Ajax voor het laatst landskampioen werd. Terwijl de laatste jaren in Rotterdam en Eindhoven gefeest kon worden, likte men in Amsterdam zijn wonden. Het geld klotste tegen de plinten, maar Overmars weigerde zijn beurs te trekken. Goede spelers gingen hun heil (geld!) elders zoeken en er werden geen topspelers gehaald. Met de aankoop van Blind en Tadic en een forse salarisverhoging voor Ziyech sloeg men dit seizoen een andere weg in. Dit alles met maar één doel: het kampioenschap moest terug naar Amsterdam!
Door de pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord is het kampioenschap ook dit jaar ver weg voor Ajax. Volgens Ten Hag zijn er na de wedstrijd tegen Feyenoord harde woorden gevallen. Hij heeft zelfs individuele gesprekken gevoerd met de ‘leiders’ in zijn selectie. Dat is echter achter de feiten aanlopen. De terugval was namelijk te verwachten na alle transferperikelen waarmee spelers bezig waren. Nu blijkt achteraf dat Ten Hag ook al tijdens het verblijf in Amerika met spelers gesproken heeft. Die spelers hebben blijkbaar hetzelfde probleem als ik. Pas als ik het voor de tweede keer hoor, begrijp ik wat Ten Hag bedoelt.
De 6-0 zege op VVV is natuurlijk geen bewijs van het herstel bij Ajax. Er komen nog wedstrijden tegen taaiere tegenstanders. In die wedstrijden heb je een spits nodig die blijft gaan voor dat ene kansje. Dolberg maakt dit seizoen de verwachtingen niet waar en Huntelaar heeft niet meer de scherpte van jaren geleden. Daarom was Vincent Janssen zo’n goede keuze voor Ajax geweest: energiek, bereid om te werken en doelgericht. In Amsterdam zag men dat echter anders. Daar huurde men wel de reservekeeper van Benfica. Die zal Ajax echt niet aan de titel gaan helpen!
Met de verwachte leegloop komende zomer, zie ik Ajax ook volgend jaar geen kampioen worden. Dat zou het zesde jaar op rij worden zonder kampioenschap. Er is troost: Feyenoord moest de laatste keer 18 jaar wachten!