Pevekoo's website

Ajax had Vincent Janssen moeten kopen!

Vincent Janssen is de ideale spits om Ajax aan de titel te helpen!

Deze keer: Vóór de stelling!
Wat was het spannend op Deadline Day. Op internet kon je bijna live volgen welke transferdeals er op de laatste dag van januari nog tot stand kwamen. Voor Vincent Janssen was er echter geen interesse. Ook Ajax meldde zich niet en dat is een gemiste kans!
Het is alweer vijf jaar geleden dat Ajax voor het laatst landskampioen werd. Terwijl de laatste jaren in Rotterdam en Eindhoven gefeest kon worden, likte men in Amsterdam zijn wonden. Het geld klotste tegen de plinten, maar Overmars weigerde zijn beurs te trekken. Goede spelers gingen hun heil (geld!) elders zoeken en er werden geen topspelers gehaald. Met de aankoop van Blind en Tadic en een forse salarisverhoging voor Ziyech sloeg men dit seizoen een andere weg in. Dit alles met maar één doel: het kampioenschap moest terug naar Amsterdam!
Door de pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord is het kampioenschap ook dit jaar ver weg voor Ajax. Volgens Ten Hag zijn er na de wedstrijd tegen Feyenoord harde woorden gevallen. Hij heeft zelfs individuele gesprekken gevoerd met de ‘leiders’ in zijn selectie. Dat is echter achter de feiten aanlopen. De terugval was namelijk te verwachten na alle transferperikelen waarmee spelers bezig waren. Nu blijkt achteraf dat Ten Hag ook al tijdens het verblijf in Amerika met spelers gesproken heeft. Die spelers hebben blijkbaar hetzelfde probleem als ik. Pas als ik het voor de tweede keer hoor, begrijp ik wat Ten Hag bedoelt.
De 6-0 zege op VVV is natuurlijk geen bewijs van het herstel bij Ajax. Er komen nog wedstrijden tegen taaiere tegenstanders. In die wedstrijden heb je een spits nodig die blijft gaan voor dat ene kansje. Dolberg maakt dit seizoen de verwachtingen niet waar en Huntelaar heeft niet meer de scherpte van jaren geleden. Daarom was Vincent Janssen zo’n goede keuze voor Ajax geweest: energiek, bereid om te werken en doelgericht. In Amsterdam zag men dat echter anders. Daar huurde men wel de reservekeeper van Benfica. Die zal Ajax echt niet aan de titel gaan helpen!
Met de verwachte leegloop komende zomer, zie ik Ajax ook volgend jaar geen kampioen worden. Dat zou het zesde jaar op rij worden zonder kampioenschap. Er is troost: Feyenoord moest de laatste keer 18 jaar wachten!

En wat vindt Frank (tegen de stelling)?:
Het is schrikbarend hoeveel voormalige internationals momenteel wegkwijnen op reservebanken of tribunes op plekken die zelfs voor Google Maps moeilijk te vinden zijn. Wellicht dat de gedachte van het niet-alleen zijn enige troost biedt aan Vincent Jansen, die op het laatste moment de verlossende deal met Betis Sevilla zag afketsen. Het lijkt erop alsof hij weer enigszins in genade valt bij Tottenham-coach Pochettino, maar of dit tot speelminuten leidt is hoogst twijfelachtig. Hij was ook niet de reddende engel voor het dolende Ajax geweest. Volgens de statistieken – en wie gelooft die niet? – moet een elftal op minimaal vijf posities worden versterkt wil de ‘wintersale’ enig effect sorteren. Bovendien zou de komst van een extra spits de toch al labiele gemoedsrust van Dolberg ernstig in verwarring brengen.
Het transfervenster is nu weer gesloten maar àls er dan toch iets geshopt had moeten worden dan had ik die andere Jansen gekocht, Anco welteverstaan. De wijze waarop hij ervoor zorgt dat de Drentenaren ook volgend seizoen van Eredivisie-voetbal kunnen genieten is opzienbarend. Hij had in de ArenA voor rust kunnen zorgen tussen de heethoofden Tadic en De Jong.
Maar het was DÉ S(K)oop van de Eeuw geweest als Overmars en Van der Sar een onbeleefd en ongegeneerd hoog bod op tafel hadden gelegd waar zowel Feyenoord als de spits zelf geen nee tegen hadden kunnen zeggen: Robin van Persie die nog één jaartje tekent voor Ajax en deze op drift geraakte club voor het eerst sinds mensenheugenis terugbrengt aan de top van de Eredivisie….al is het maar voor één weekje. Ajax happy, Feyenoord happy, Willem (Vissers) happy…iedereen happydepeppie, behalve dan het lijdend voorwerp in deze stelling. Voor Vincent Jansen hoop ik dat de opvolger van John van de Brom volgend seizoen een plekje vrijhoudt in de aanvalslinie van AZ en hem als verloren zoon terughaalt naar Alkmaar.