Pevekoo's website

Arjen Robben, wel of niet naar PSV?

Arjen Robben moet niet naar PSV gaan want hij zal de doorbraak van talenten in de weg staan


Deze keer: Tegen de stelling!

Nadat de vorige stelling handelde over een Fries, is deze keer de Groninger Arjen Robben aan de beurt. We blijven dus nog even in het noorden van het land. Onze noordelijkste provincie heeft trouwens een mooie promotieslogan: ‘Er gaat niets boven Groningen’. Door de negatieve gevolgen van de gaswinning heeft die slogan wel een flinke deuk opgelopen. Met een terugkeer van Robben naar Groningen had de provincie een mooi nieuw uithangbord gekregen. Het lijkt er echter op dat Robben voor PSV zal kiezen.
Het is niet altijd een succes als een voetballer aan het einde van zijn carrière terugkeert bij de club waar hij in het verleden succesvol was. Supporters hebben vaak een te hoog verwachtingspatroon en dan wordt er al snel gemord als het niet loopt zoals verwacht. Bij Robben ligt dat toch anders. PSV is vorig seizoen kampioen geworden en staat ook nu weer aan de top. Er is in Eindhoven dus geen sprake van een paniekaankoop wanneer Robben wordt binnengehaald. De Eindhovense supporters zullen daarnaast ook wel inzien dat men met Robben erbij, niet even de Champions League gaat winnen.
Bij het lezen van de stelling gingen mijn gedachten trouwens direct terug naar het seizoen waarin Johan Cruijff, Feyenoord naar de landstitel leidde. In het team speelde ook een nog jonge Ruud Gullit. Die zal later aangeven dat de aanwezigheid van Cruijff zijn carrière mede gevormd heeft. De rol die Cruijff toen had bij Feyenoord zie ik ook weggelegd voor Robben bij PSV.
Ik denk niet dat Robben de doorbraak van talenten in de weg zal staan. Tenslotte gaat het maar om één positie in het team. Daarnaast zal een echt talent altijd doorbreken, zelfs met de aanwezigheid van Robben. Sterker nog, Robben heeft in zijn laatste periode bij Oranje bewezen het teambelang voorop te kunnen stellen en andere spelers juist te motiveren. Zo’n leider op het veld mist PSV momenteel. Dat bleek ook weer bij de zeperd tegen FC Emmen. Van Bommel kan veel praatjes houden over keuzes die je maakt bij de aankoop van een auto, maar voetbalwedstrijden worden uiteindelijk toch alleen op het veld gewonnen!