Pevekoo's website

Arrogantie en persvrijheid!

Rummenigge en Hoeness hebben terecht uitgehaald naar kritische pers!


Deze keer: Vóór de stelling!

In München hechten ze erg aan tradities. Tegen het einde van september hijsen de mannen zich in een Lederhose en trekken de dames hun mooiste Dirndl aan. Het is dan weer tijd voor het Oktoberfest. In de grote feesttenten op de Wiesn vloeit het bier rijkelijk. Ook de spelers van Bayern ontkomen niet aan deze traditie. Het is koddig om te zien hoe mannen als Ribéry, Robben en Lewandowski in vol ornaat op het feest verschijnen.
Het vorenstaande zou erop duiden dat de mensen in München geen te grote broek aantrekken. Toch is dat laatste vaak wél het geval. De grote mannen bij Bayern, Rummenigge en Hoeness, staan altijd klaar om over allerlei zaken hun mening te geven. Normen en waarden hebben ze daarbij hoog in het vaandel staan. Dat Hoeness miljoenen aan inkomsten niet aan de belastingdienst meldde, waardoor hij in de gevangenis belandde, moeten we dan maar even vergeten.
De arrogantie druipt ervan af bij Rummenigge en Hoeness, maar toch vind ik dat zij een punt hebben met de kritiek op de pers. Toen het goed ging met Bayern kwamen de media superlatieven te kort. De lezers en kijkers werden ‘gepleased’ in het belang van een hogere oplage en goede kijkcijfers. Nu het even wat minder gaat, pakt men ook weer uit, maar dan op een overdreven negatieve toon. Men weet dat de man op straat hiervan smult. Dat de top van Bayern zich niet liet horen toen de berichten positief waren, is natuurlijk logisch.
Persvrijheid is een groot goed maar er dient wel verantwoord mee worden omgesprongen. In Nederland heeft de Telegraaf een heksenjacht ontketend tegen Ajax-trainer Ten Hag. Constant wordt de trainer afgezeikt. Door de negatieve berichtgeving van de krant wordt de naam van de trainer flink beschadigd. Van de Ajax-top hoor je geen weerwoord, omdat men bang is voor de macht van de krant. Het tekent Rummenigge en Hoeness dat zij zich van zoiets niets aantrekken.
Boven deze rubriek staat altijd een afbeelding van de twee oudjes uit de Muppetshow. Deze twee leverden vanuit hun loge altijd kritiek op het programma. Als ik Rummenigge en Hoeness naast elkaar op de tribune zie zitten, zie ik veel gelijkenis met die twee poppen. Het enige verschil: bij Bayern trekken beide heren zelf aan de touwtjes!