Pevekoo's website

Smullen geblazen!

Belachelijk om die superslanke reservekeeper van Sutton United (Wayne Shaw) te willen schorsen voor het eten van een Engelse pie tijdens een wedstrijd…

Wat een heisa. Dat was mijn eerste gedachte toen ik het nieuws hoorde van Wayne Shaw. Een reservekeeper van een vijfde divisieploeg uit Engeland die tijdens de wedstrijd een meat pie, een soort pasteitje, verorbert. So what? Toen ik ook nog een foto van de keeper zag, vond ik alle ophef nog onbegrijpelijker. Ik zag een Holle Bolle Gijs waarvan je weet dat hij regelmatig een taartje naar binnen werkt. Tot zover dus geen reden om zoveel aandacht aan dit onderwerp te schenken. Dat veranderde echter toen bekend werd dat veel weddenschappen waren afgesloten op de wedstrijd Sutton United-Arsenal. Tot mijn verbazing was er niet gewed op de uitslag, maar op het eten van een taartje tijdens de wedstrijd. Voor Wayne Shaw was er dus een win-winsituatie ontstaan. Hij kon zijn constante honger stillen en daarnaast geld verdienen aan een weddenschap. Dat laatste is nog niet bewezen. Noch zou hijzelf geld ingezet hebben, noch zou hij anderen aangezet hebben om een gokje te wagen. Als je de man ziet, geloof je dat ook nog. De 45-jarige doelman lijkt me iemand die best wel in is voor een geintje.

Het biedt wel perspectief voor andere lolbroeken op en rond het voetbalveld. Ik zie het al voor me: Een paar wisselspelers die een kratje Brand onder hun bank vandaan halen en proosten. Of een speler die met twee linkerschoenen het veld betreedt. Je kunt er leuke weddenschappen van maken. Met voetbal heeft het echter allemaal niets meer te maken. De enige weddenschap die bij voetbal hoort, blijft voor mij toch het invullen van het toto-formulier.

Wayne heeft de meat pie wel op de kaart gezet. Je zag dat het erg smakelijk was. Komend seizoen daarom toch maar weer als opdracht opnemen bij Heel Holland Bakt. Zien we volgend jaar ook in Nederland misschien smullende voetballers!