Pevekoo's website

Broederschapsdag 2017

Broederschapsdag Ad Arbitrium Nostrum 12 augustus 2017

Je hoeft geen Eddy Merckx, Erik Breukink of Jan Wolfs te heten om zaterdag 12 augustus precies 09:45 uur, fris aan de start te verschijnen. Vertrek vanaf broederschapslokaal Leo’s café. Hennie Kuiper zei in het verleden vaak: “Een fietstocht van het broederschap is eerst het bord opeten van je tegenstander voordat je aan je eigen bord begint.” Natuurlijk is het zaak om op een deskundige wijze aandacht te besteden aan het innemen van voedingssupplementen waarbij hop en mout in combinatie met water een boost geven waar je U tegen zegt. Diverse broeders blijken zo fanatiek te zijn dat ze in het geheim hebben deelgenomen aan een fietsclinic waarbij oud-wielrenner broeder Alfredo en broeder Antonius aanwezig waren. Hun advies aan het broederschap: “Fietsen met je vrouw/partner is natuurlijk gezond maar nog gezonder is fietsen met ALLEEN de broeders.” Geen kettingreactie wanneer er een terrasje wordt gepakt en je partner zegt: “Moet je nu alweer een pintje pakken.” En als je net denkt dit was het dan, nee, het is juist de opdracht aan de organisatie geweest om te zorgen dat het peloton/broeders een geoliede machine is waarbij er zoveel mogelijk aandacht wordt besteed aan het fenomeen “terrasje pikken!” Tot 15 min. voor vertrek kan men zich nog laten “masseren” door Sonja.
Voor de echte doorgewinterde broeders zijn er op verzoek toevoegingen mogelijk.
Na afloop is er gelegenheid in het broederschapslokaal de tocht te evalueren onder het genot van een barbecue en een lekkere “blonde rakker”.
Globaal programma: stevig ontbijt, rondleiding oorlogsbunker, abdijkerk, kloosterboerderij, livar en abdijwinkel. Om de droge keel te verlichten is er een stop bij café ’t Hingen. Het opfrissen van ons heem vindt plaats middels een stadswandeling. Na deze wandeling is er een excursie gepland naar enkele beerwinkels in de kern Echt. Om dit alles te verwerken is er na afloop een evaluatie-barbecue in het broederschapslokaal.

Tijdens de laatste broederschapsbijeenkomst is een nieuwe broeder geïnstalleerd. Hierbij speelden water, vuur en de nodige rituelen een belangrijk rol. Ook zijn er 2 lekenbroeders benoemd, te weten John Janssen en Peter de Boer. Deze personen steunen het broederschap waar dit nodig is.

Tekst: Ton Tonnaer