Pevekoo's website

Complot tegen Fortuna?

De KNVB wil Fortuna niet in de Eredivisie en daarom moet Jong Ajax – NEC overgespeeld worden!

Is er sprake van een complot en speelt de KNVB een valse rol bij het laten overspelen van de wedstrijd Jong Ajax – NEC? Bij discutabele beslissingen worden wel vaker complottheorieën geopperd. Het kenmerk van complottheorieën is echter dat ze nooit bewezen worden. Dat zal ook in de kwestie Fortuna zo zijn.
Is het nu werkelijk zo moeilijk om een fatsoenlijke administratie te voeren van het aantal kaarten dat spelers hebben ontvangen? Bij de KNVB lukt dat blijkbaar niet. Teun Bijleveld van Jong Ajax had vijf gele kaarten verzameld, maar in Zeist stonden er nog steeds vier achter zijn naam. Afgelopen week kwam in het nieuws dat het slecht gesteld is met het Nederlandse onderwijs. Het niveau daalt de laatste twintig jaar gestaag. De KNVB levert het bewijs: daar kan men zelfs niet meer tot vijf tellen!
De KNVB is natuurlijk de hoofdschuldige maar ook Ajax gaat niet vrijuit. In Amsterdam was men op de hoogte van het feit dat Bijleveld inmiddels zijn vijfde kaart had ontvangen en dus niet speelgerechtigd was. Men hield zich echter van de domme. Toen er geen bericht uit Zeist kwam, werd Bijleveld gewoon opgesteld. Heel onsportief van Ajax, maar dit handelen blijft vreemd genoeg onbestraft.
Nog niet zo lang geleden was Fortuna op sterven na dood. Na moeizame jaren zou een kampioenschap met promotie een mooie beloning zijn voor de groep supporters die de club steeds is blijven steunen. Op het moment van het schrijven van dit artikel moet de wedstrijd tussen Jong Ajax en NEC nog gespeeld worden. Ik heb helaas geen vooruitziende blik. Mocht Fortuna echter zijn resterende wedstrijden winnen en door het resultaat van de overgespeelde wedstrijd een punt tekortkomen om direct te promoveren, dan zal een bekend cliché weer van toepassing zijn: ‘In Sittard zullen ze zich (terecht) groen en geel ergeren!’