Pevekoo's website

De macht van olie!

Neymar ambassadeur WK 2022 Qatar voor 222 miljoen. Buitenproportioneel en dus WK afnemen!

WK afnemen? Qatar had het WK nooit mogen krijgen! Dit staat helemaal los van het ambassadeurschap van Neymar. De vergoeding die hij daarvoor krijgt is buitenproportioneel, maar dat geldt voor wel meer bedragen die je de laatste tijd voorbij ziet komen. Een vrouw in de VS won laatst in een loterij een bedrag van 642 miljoen euro. Waarom niet opdelen en veel meer mensen gelukkig maken met dit geld?
De sjeiks in Qatar hebben geld als water (olie was hier misschien beter op zijn plaats). Voor hen is de vergoeding die Neymar ontvangt een schijntje. Daar komt bij dat ze hiermee ook nog eens Barcelona straffen voor het niet verlengen van het contract met shirtsponsor Qatar Airways. PSG is de lachende derde en heeft een speler van wereldklasse binnengehaald. Bij Barcelona is men inmiddels gaan beseffen hoe belangrijk Neymar voor het team was.
Rond de toewijzing van het WK aan Qatar was destijds veel te doen. De heren Blatter en Platini speelden een dubieuze rol in dit geheel. Grote aantallen buitenlandse arbeiders worden nu ingeschakeld om de stadions te bouwen. Deze mensen moeten onder slechte arbeidsomstandigheden werken en worden uitgebuit. Willem Vissers kondigde al aan om in 2022 niet naar Qatar te gaan. Ondanks de vele protesten zal het WK ongetwijfeld doorgaan in Qatar. De vraag is hoe het daarna verder gaat met het land. Misschien is Qatar op termijn wel zelf het kind van de rekening. De stadions zijn pure kapitaalvernietiging en zullen na het WK niet meer gebruikt worden. Er dreigt echter een groter gevaar voor het oliestaatje. Het lijkt erop dat de auto-industrie gekozen heeft om op termijn toch definitief over te gaan op elektrische auto’s. Het zou betekenen dat het bezit van olie steeds minder van belang wordt. Wat heeft Qatar dan nog meer te bieden? Zand?!