Pevekoo's website

De selfie van Ronaldo!

Ronaldo moet geschorst worden voor bellen tijdens een wedstrijd!

Ronaldo staat al vele jaren, samen met Messi, aan de top van het mondiale voetbal. Er is echter geen andere speler die meer weerstand oproept bij voetballiefhebbers dan hij. Het zijn de vaak, arrogante maniertjes, die bij velen de nekharen overeind doen staan.
Het loopt dit seizoen niet zo lekker bij Ronaldo. De criticasters zijn er nu als de kippen bij om de Portugese ‘glamourboy’ aan te pakken. Bij het tweede doelpunt dat hij scoorde in de wedstrijd tegen Deportivo liep hij een hoofdwond op. Ik begrijp wel dat hij direct wilde weten wat de schade was. Niet alleen de benen van Ronaldo zijn namelijk goud waard, dat geldt ook voor zijn hoofd. Zijn gezicht prijkt wereldwijd op allerlei reclame-uitingen. En natuurlijk, Ronaldo is ijdel en ook daarom wilde hij snel kijken of zijn gezicht beschadigd was. Het viel me nog mee dat hij geen make-up spiegeltje tevoorschijn haalde om te kijken. Ronaldo had wel de tegenwoordigheid van geest om het mobieltje van een verzorger te pakken en daarmee een selfie te maken. Slimme jongen die Christiano!
Ik heb zelf kunnen zien hoe groot de verering voor Ronaldo is op Madeira, zijn geboorte-eiland. In veel etalages kom je een afbeelding van Ronaldo tegen. In de haven van hoofdstad Funchal staat inmiddels een groot standbeeld van hem en het vliegveld van Madeira is naar Ronaldo vernoemd. Ik vind het knap dat hij ondanks die adoratie – niet alleen in Portugal maar wereldwijd – op het voetbalveld nog altijd zijn mannetje staat. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die ten onder gingen aan alle aandacht die ze kregen.
De ophef over de selfie van Ronaldo is overdreven. Ondanks zijn vele onhebbelijkheden heb ik toch bewondering voor hem. Pas als hij besluit om op het veld met zijn kapper te gaan bellen, dan zeg ik: ‘Knippen en scheren die man!’