Pevekoo's website

Dorftrottel?

Dorftrottel Peter Hyballa loodst NEC naar degradatie. Sofort entlassen!

Duitse trainers in de Eredivisie? Het duurde even eer me een paar namen te binnen schoten. Kessler, Neumann en Hans Meyer behoren tot de weinige Duitse trainers die in het verleden hun heil in ons land zochten. Erg succesvol waren ze niet. Naar dat verleden zal NEC niet gekeken hebben toen men Hyballa contracteerde. Dat is ook logisch, gezien het feit dat Duitsland de laatste jaren een aantal goede trainers heeft voortgebracht.

In de eerste competitiehelft behaalde NEC de nodige punten. Na de winter is het echter hommeles. In een competitie met weinig krachtsverschil sta je dan snel in de gevarenzone. Voor de winter heeft het team boven zijn stand geleefd. Kwalitatief is het gewoon magertjes in Nijmegen. Niet degraderen zou een prestatie op zich zijn. Supporters zijn echter vaak blind en verwachten het onmogelijke. Hetzelfde geldt voor de bestuurders van de club. Vaak wordt dan besloten om de trainer te vervangen. Misschien dat het aanstellen van een nieuwe man ertoe leidt dat NEC alsnog een paar punten gaat pakken. Bij ADO heeft een trainerswissel goed uitgepakt. Dat wil echter niet zeggen dat dit bij NEC ook zo werkt. Hyballa is nog steeds erg gedreven al lijkt nacompetitie het hoogst haalbare. Hij zit in hetzelfde bootje als Anastasiou bij Roda. Ook in Kerkrade ontbreekt het aan kwaliteit en heeft de trainer het moeilijk  .

Beide buitenlandse trainers zijn een gemakkelijk onderwerp van spot. Over Robert Maaskant die er bij Go Ahead Eagles ook niets van bakt, wordt minder spottend gepraat. Als Hyballa trouwens een ‘dorftrottel’ is, geldt dat dan ook voor Mourinho, Klopp en Conte? Ook deze drie mannen vertonen vaak een hysterisch gedrag langs de lijn. En wat te denken van het optreden van onze eigen Louis in zijn glorietijd? Hij had zelfs een karatetrap en schwalbe in zijn repertoire!