Pevekoo's website

Drommel terecht geschorst?

Joël Drommel is terecht geschorst na zijn weigering om voor Jong Oranje uit te komen!

Deze keer: Vóór de stelling!

Sinds een tijdje krijg ik elke week de VI aangereikt. Dit voetbalweekblad komt goed van pas bij het schrijven van deze column. Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van Joël Drommel. Gelukkig is er dan de Seizoengids van VI. Op pagina 266 is te lezen dat Joël keeper is bij FC Twente, in november 1996 te Bussum is geboren, 1,92 meter lang is en 88 kg weegt. Een klein rekensommetje leert, dat hij dan een BMI heeft van 23,9. Dat is dik in orde. Op mijn eenentwintigste haalde ik ook nog zo’n lage BMI, maar inmiddels zit ik wel wat hoger op de schaal. In dit geval is hoger niet beter.
 
In het voetbal is dat echter wel zo. Hoe hoger je speelt, hoe beter. In Nederland is dat in eerste instantie de Eredivisie. Uitverkoren worden voor Oranje, geeft dan nog een extra dimensie.

Drommel vond het spelen voor zijn club, FC Twente, belangrijker dan de selectie voor Jong Oranje. Hoe kun je een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie belangrijker vinden dan de selectie van Jong Oranje? Drommel gaf als argument dat hij ‘maar’ derde doelman was. Dat moet hij toch op de eerste plaats zichzelf verwijten. In de trainingen voor de interlands tegen Engeland en Schotland had hij dan maar moeten aantonen, beter te zijn dan de andere twee keepers.
Door de nederlaag tegen Jong Schotland zijn de spelers, die voorbestemd zijn om over een paar jaar het ‘grote’ Oranje te gaan vormen, vrijwel kansloos voor plaatsing voor het komende EK. Het was pijnlijk dat de nederlaag tegen de Schotten mede het gevolg was van een fout van keeper Bijlow. De ene keeper gooit de handdoek in de ring, de andere blundert. Dat belooft niet veel goeds.
Dat Drommel het belang van zijn club boven dat van Oranje stelde, kon de KNVB natuurlijk nooit onbestraft laten. De schorsing was ook in lijn met de reglementen van de FIFA. De Twente-keeper was wel eerlijk over zijn afmelding. Een speler die zich afmeldt met een geveinsde blessure, ontloopt daarentegen een schorsing. Oneerlijk, maar in het ‘normale’ leven is het niet anders, ook daar loont vals spel vaak!