Pevekoo's website

Geen ‘Fratelli d’Italia’ in Rusland!

Italië gaat niet naar het WK omdat het te veel veteranen heeft

De mooie blauwe shirts, de emotie bij het meezingen van het volkslied, ik zal Italië missen bij het komende WK.
Het WK van 2010, op vakantie aan het Lago Maggiore. In alle restaurantjes stond een tv waarop de wedstrijden te volgen waren. Bij duels van Italië waren de obers flink gestrest. Natuurlijk moesten ze hun gasten bedienen, maar ze wilden ook niets missen van het voetbal. In de laatste wedstrijd van de poule moest Italië aantreden tegen Slowakije. Het werd een drama. Italië verloor en lag eruit. Ik heb zelden mensen zo radeloos gezien als toen in Cannobio. ‘A casa, a casa’, het waren de enige woorden die de obers konden uitbrengen. Afgelopen week zal het niet anders zijn geweest!
Het Italiaanse voetbal behoort niet meer tot de top. Afgezien van Juventus is er geen ploeg die de laatste jaren in Europa potten kan breken. Dat vindt zijn weerslag in het nationale team. Het team herbergt veel oudere spelers. Toch was dat geen belemmering om in de poulefase veel punten te pakken. Dat ze tweede werden achter Spanje was geen schande. In de wedstrijden tegen Zweden ging het echter helemaal mis. Het team hing als los zand aan elkaar. Een regisseur als Pirlo werd node gemist. Individueel was er geen enkele speler die het verschil kon maken. De ouderen konden niet beter en de jongeren lieten het volledig afweten.
In Rusland is volgend jaar dus geen ‘Fratelli d’Italia’ te horen. Er zijn echter geruchten dat volgend jaar in Amerika een toernooi georganiseerd wordt voor ploegen die het WK net gemist hebben. Ik moest meteen denken aan de Echter ‘Net Neet Prinse’, die altijd in de carnavalsoptocht meelopen. Carnaval is een mooie traditie maar op zo’n surrogaattoernooi zit ik niet te wachten. Dan toch liever kijken naar het echte WK. De volksliederen van Brazilië en Portugal zijn ook niet verkeerd!