Pevekoo's website

Geen Zlatan, maar wel Messi en Ronaldo!

Zlatan MOET naar het WK: wat een klasbak!

Een WK krijgt kleur door de aanwezigheid van de beste spelers van dat moment. Het is daarom altijd jammer wanneer topspelers, om wat voor reden ook, ontbreken op het toernooi. Dat geldt zeker voor een speler met de uitstraling van Zlatan.
Zlatan is niet meer de topspeler die hij was voordat hij via Manchester United in Amerika terechtkwam. De twee doelpunten die hij daar in zijn eerste wedstrijd maakte, waren natuurlijk fraai, maar veel waarde kun je er niet aan hechten. En toch zou het mooi zijn als Zlatan alsnog meespeelt op het WK. Zweden speelt geen attractief voetbal en het team heeft totaal geen uitstraling. Als er iemand is die dat laatste wel heeft dan is het Zlatan. Zijn meespelen zou niet alleen Zweden helpen, maar ook goed zijn voor het toernooi. Met Zlatan erbij is het nooit saai. Al hoort daar ook soms een smerige overtreding bij. Het past bij het ondoordringbare karakter van de Zweed.
Twee jaar geleden bedankte Zlatan weliswaar voor het Zweedse team, maar daar valt wel een mouw aan te passen. Er is echter een andere kwestie die kan verhinderen dat Zlatan aan het WK mag meedoen. Zlatan is mede-eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in online gokken. En dat past niet binnen de ethische regels van de FIFA. FIFA en ethiek? WK’s in het Rusland van Poetin en in 2022 in Qatar. De schandalen rond Blatter en andere bobo’s. Bij de FIFA heeft ethiek blijkbaar een andere betekenis.
Op het komende WK dus wellicht geen Zlatan, maar wel Messi en Ronaldo. Qua persoonlijkheid minder uitgesproken types dan de nukkige Zweed. Op voetbalgebied kan Zlatan echter niet tippen aan de twee. Wanneer Messi en Ronaldo hun huidige vorm weten vast te houden, hoeven we niet bang te zijn voor een saai WK!