Pevekoo's website

Geiteclub kiest het luchtruim voor werkstage!

Geiteclub Iris 2 ziet ze vliegen tijdens de werkstage
Door Ton Tonnaer, Sint Joost.
 
Het is weer bijna werkstage time. Op vrijdag 27 september 2019 worden de leden om 12.15 uur verwacht in het clublokaal annex luchthavencafé ’t Heukske. Het programma, met waarschijnlijk enige turbulentie, is weer de moeite waard dit jaar. Kapitein Broer en piloot Jean hebben een programma weten samen te stellen waarbij eventuele vliegangst overwonnen wordt. Thema dit jaar: “Waat is de waereld toch groat.” 
Rowwen Hèze wist dit in hun liedje “Auto, Vliegtuug” treffend te vertolken in de volgende tekst:
“Onder meej giet ut land voorbeej. Vliegtuug werkt zig umhoeg de wolke door. Nog 12 oor en ut zonleech det brand in mien oeg. Ow, ik hoop dat ik sloap meschien velt ut mei. Als ik droem van eine boewm, in ein zomerse wei. Auto, Vliegtuug, d’n trein d’n boewt. Auto, Vliegtuug, d’n trein d’n boewt. Waat is de werreld toch groet.”
Om precies 12.45 uur gaan we naar gate one. Vandaar gaan we op ontdekkingstocht naar PS Aero in Baarlo. Zie je ze vliegen, ben je brokkenpiloot of ben je vleugellam, dan is dit de trip die bij je past. PS Aero is een van die verborgen plekjes in Limburg waar je versteld van staat. Hier in het walhalla van het vliegtuiggebeuren landen de leden om middels een uitgebreide excursie kennis te vergaren over alles wat met vliegen/vliegtuigen te maken heeft. Na de koffie met gebak in het vliegtuig kan het landingsgestel uit voor, hoe kan het ook anders, een bezoek aan een bierwinkel in Baarlo. Het waypoint van dit pand is bij de piloot/buschauffeur uit Montfort bekend. Hoogste tijd voor een kerosineshot in de vorm van een speciaalbiertje. Ook is er gelegenheid om een hapje te eten. Als de heimwee begint toe te slaan is het tijd om op te stijgen en zonder geluidsoverlast neer te dalen in Ool. Daar kunnen we genieten van een aantal lekkere “blonde jongens” in café “Biej de Lange”. Enkele leden die enorme vliegangst hadden, kunnen nu het vliegen aan hun bucketlist toevoegen. Na de mededeling: “Fasten your seatbelts”, is het de hoogste tijd om terug te keren naar café ‘t Heukske in Sint Joost. Hier kunnen de zuurstofmaskers af om na te praten over een dag die voorbij is gevlogen. Wil je meer info of lid worden van deze gezellige club, meld je dan aan bij de secretaris, email: vos.ton@ziggo.nl