Pevekoo's website

Geiteclub op werkstage!

Werkstage Geiteclub Iris 2, thema ”in ”Kanne en kruiken”.
Door Ton Tonnaer.

Het is weer bijna werkstage time. Vrijdag 28 september 2018 worden de leden om precies 11:45 uur verwacht in het clublokaal café ’t Heukske. De organisatie rekent op een volle bus. Het programma is zeker de moeite waard dit jaar. De organisatoren Jean en Broer hebben een programma samengesteld dat klinkt als een klok. Zo gaan ze bijv. grenzen verleggen. Dit alles zelfs zónder subsidie van de EU! Om de knorrende magen direct het zwijgen op te leggen zal het ”broodje werkstage” ook dit jaar weer in de bus worden geserveerd.

We brengen o.a. een bezoek aan de grotten van Kanne waar we wandelen op de bodem van een oude zee. De oudste delen dateren uit de 14e eeuw. Een bezoek aan deze prachtige mergelgrotten is voor de leden een leerrijke ervaring. Ze laten zich verrassen door de schoonheid van deze indrukwekkende groeve. Cultuurhistorisch zijn de gangen van groot belang mede door de daarin aangebrachte inscripties en afbeeldingen.
Na de rondleiding is het tijd voor een proeverij waarbij 4 streekbieren o.a. Grottenbier en Oudstrijderbier de droge kelen zullen verwennen met dit goddelijk vocht. Na deze indrukken te hebben verwerkt gaat de bus richting Moulin Loverix. Deze watergraanmolen uit de 17e eeuw is een parel in het toch al mooie heuvelland. Ook hier zal een vorstelijk speciaalbiertje op het menu staan. Rond de klok van 18.00 uur wordt koers gezet naar café ’t Pintje in Mechelen. Hier is gelegenheid om de inwendige mens te versterken. Tip: de opgenomen verlofuren voor deze werkstage kunnen gedeclareerd worden onder loopbaanbudget. Voor meer info kun je terecht bij HRM!