Pevekoo's website

Gertjan niet meer beschikbaar!

GertJan Verbeek is de ideale bondscoach: niet lullen maar poetsen!

Als je iemand alleen van tv kent, krijg je vaak een eenzijdig beeld van die persoon. In levenden lijve blijkt die persoon soms heel anders te zijn. Van tv kennen we Verbeek als een eigenzinnige mopperaar die geen blad voor de mond neemt. Bij VFL Bochum waagde hij het om flink van leer te trekken tegen een Bild-journalist. Dat durven maar weinigen in Duitsland.
Afgelopen zomer was ik met mijn vrouw een paar dagen op vakantie in Ommen, in de Sallandse heuvelrug. Toen we daar, op een mooie zonnige dag, op een terras zaten, werd ik door mijn vrouw geattendeerd op een man en vrouw die van hun fietsen stapten en een plaatsje zochten op het terras. ‘Dat is toch die van de tv’, zei mijn vrouw, ‘die bij die “snor” aan tafel zit.’ Toen ik nog eens goed keek, zag ik inderdaad dat het Gertjan Verbeek was met zijn vriendin. Nonchalant gekleed: korte broek en T-shirt. Een paar mensen op het terras begroetten hem. Was dit het tafereel dat elke BN’er meemaakt of kwam hij hier vaker? De, op tv, robuust en stoer overkomende 55-jarige trainer, droeg op zijn buik in een draagzak zijn dit jaar geboren dochtertje. Mooi gezicht was het. Wie had dat nu achter Gertjan gezocht? Afgelopen week zag ik echter ook al beelden van hem, zittend met zijn dochtertje op schoot, op de tribune bij een Eredivisiewedstrijd. Je kunt ook overdrijven!
Misschien was Verbeek wel in staat geweest om een nieuw Oranje op te bouwen. Daar zullen we echter geen zekerheid over krijgen, omdat hij inmiddels voor Twente heeft gekozen. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach kan dus voortgezet worden. Laat één ding echter duidelijk zijn: met alleen een nieuwe coach zijn we er nog lang niet!
Nog een tip als jullie in de buurt van Ommen zijn: Restaurant en ijssalon Ekkelenkamp, mooi terras, heerlijk ijs!