Fraser had de elleboogstoot van Tim Matavz en het ballenknijpen van Miazga moeten veroordelen!

Een elleboogstoot, ballenknijpen, maar geen kaarten. We kunnen nu wel de trainer gaan veroordelen omdat hij niets zegt, maar op de eerste plaats waren het toch scheidsrechter Lindhout en zijn assistenten die hadden moeten optreden.
Ik heb het voorval met Matavz nog eens op internet bekeken en ik kan toch niet anders constateren dan dat er sprake was van een bewuste elleboogstoot. Ik snap absoluut niet wat de Sloveen bezielde op dat moment. Matavz staat er toch niet om bekend dat hij regelmatig zware overtredingen maakt. Was het de frustratie omdat hij in tegenstelling tot het begin van het seizoen maar moeilijk tot scoren komt de laatste tijd? Excuses gelden echter niet voor zo’n actie en een flinke schorsing is hier op zijn plaats.
Mochten sommigen nog twijfelen bij de overtreding van Matavz, bij Miazga is zeker geen discussie mogelijk. Ik kan me voorstellen dat dit vergrijp voor de scheids moeilijk te zien was. De tv-beelden waren echter heel duidelijk. Slachtoffer Dumfries deed na de wedstrijd weliswaar grappig over het voorval, maar het is toch absurd dat Miazga op basis van de tv-beelden niet vervolgd wordt. Wil de KNVB zijn scheidsrechter niet twee keer te kijk zetten?
Wanneer zelfs de edele delen van een tegenstander niet meer heilig zijn, dan ben je als speler toch diep gezonken. Miazga is Amerikaan en misschien ligt daarin wel de oorzaak. President Trump zette eerder de toon met zijn beruchte uitspraak. Miazga maakte er een eigen interpretatie van: ’Grab them by the balls!’
Fraser was vroeger op het veld geen lieverdje. Veel recht van spreken heeft hij dus sowieso niet. Wanneer hij Matavz en Miazga had veroordeeld, was de KNVB zeker direct overgegaan tot het opleggen van een schorsing. Vitesse had beide spelers dan weken moeten missen. Fraser zweeg wijselijk, hij is gekke henkie niet!