Pevekoo's website

Had Van Bommel nu wel of geen gelijk?

Jeroen Zoet toont het gelijk van Mark van Bommel aan door weg te vluchten naar FC Utrecht!

Deze keer: Vóór de stelling!

Nog vóór het zuiden van het land zich in het carnavalsgedruis stort, is duidelijk dat het seizoen voor PSV als verloren kan worden beschouwd. Ligt het voetbal in Eindhoven op zijn (lampe)gat?
Het was tenenkrommend hoe perschef Slegers tijdens de persconferenties van Mark van Bommel krampachtig probeerde de kritische vragen van journalisten af te kappen. Door de matige prestaties in de Eredivisie, de uitschakeling in de Europa League en de afgang in de nationale bekercompetitie is men nu helemaal de weg kwijt in Eindhoven. Van Bommel kreeg de selectie niet aan het voetballen en dat lukt Faber, die aangesteld is om op de winkel te passen, ook niet. Beseft men nog steeds niet dat het team te veel zwakke schakels heeft? En dan is Bergwijn ook nog vertrokken naar de Spurs. Hoe ongelukkig moeten hij en Ihattaren zich de laatste tijd gevoeld hebben tussen al die dolende teamgenoten? Een aantal supporters komt ondertussen in opstand tegen De Jong en Gerbrands. Waar is de Brabantse gezelligheid gebleven? Er zit niets anders op voor de Eindhovenaren dan uithuilen en hopen dat men de zaken voor het nieuwe seizoen op orde heeft. Faber zal dan niet meer de trainer zijn. Misschien dat ‘Dickie’ na Rotterdam ook nog eens in Eindhoven zijn trucje wil uithalen!
Toen vorig seizoen Unnerstall werd gecontracteerd, was duidelijk dat men het vertrouwen in Zoet verloren had bij PSV. Van Bommel wachtte lang, maar zette Zoet uiteindelijk toch aan de kant. De manier waarop dat gebeurde, was niet netjes. Jeroen Zoet wordt daarom nu als slachtoffer gezien van de situatie. Een keeper die goed verdient, nooit het verschil kon maken en daarom vervangen werd, is echter geen slachtoffer. De echte slachtoffers zijn de PSV-supporters die flink moeten dokken voor een seizoenskaart en dan zo teleurgesteld worden door hun club. Dat Zoet zijn heil bij Utrecht zoekt, is een vlucht naar voren in de hoop geselecteerd te worden voor het EK. Als dat lukt, zal hij hooguit op de reservebank mogen plaatsnemen.
In zijn column in De Limburger haalde Ronald Waterreus flink uit naar het ‘kamp Van Bommel’. Weet de ex-keeper van PSV meer dan wij horen en lezen? Hoe het ook zij, het laat onverlet dat Van Bommel in het geval Zoet wél de juiste beslissing nam, misschien wel zijn enige!

En wat vindt Frank (tegen de stelling)?:
Groot gelijk van Zoet om Eindhoven te ontvluchten. Dat geldt niet alleen voor aan lager wal geraakte PSV-spelers, maar eigenlijk voor iedere sterveling: check bij aankomst te Eindhoven Centraal altijd hoe laat de eerstvolgende trein naar Amsterdam, Den Haag of Maastricht vertrekt! Of naar Londen, als je Steven Bergwijn heet. En dan was Jeroen Zoet ook nog eens veroordeeld tot een plek op de lokale reservebank, wat je noemt dubbel en dwars in de aap gelogeerd. Wegwezen dus, en vooral niet Jasper Cillissen achterna die maar liefst drie jaar van zijn kostbare leven heeft gevegeteerd op een Spaans bankie.
Om maar meteen plichtsgetrouw mijn punt te maken: natuurlijk bewijst hij hiermee het gelijk van Mark van Bommel. Simpelweg omdat Mark van Bommel altijd gelijk heeft, ook als hij ongelijk heeft. Zoiets leerden wij dat vroeger van ome Chris, alhoewel dit dan meestal betrekking had op de scheidsrechter van dienst. Onze ouders waren toen nog niet assertief genoeg om in woord of daad corrigerend op te treden tegen het arbitrale trio. De evolutie heeft dit inmiddels ruimschoots rechtgetrokken.
Om heel eerlijk te zijn is het mij niet duidelijk hoe ik in dit geval mijn ‘voor’ of Peters ‘tegen’ moet plaatsen en al helemaal niet na dit bewogen weekend vol Blitz & Donner in het bastion van degelijkheid en eensgezindheid. Het is nu wachten tot Hoofd Miskoop John de Jong het licht uitdoet, misschien dat er dan iets gaat veranderen. Hij zal de eer toch wel aan zichzelf houden? Waarschijnlijk gaat hij Jeroen Zoet achterna en terug naar het oude nest. In de Utrechtse Galgenwaard is vast  een flexplekje vrij in een of andere vage functie. 
Is er überhaupt nog iets positiefs over PSV te melden na de dramatische uitschakelingen in de Europa League en het KNVB-beker toernooi? Ja zeker: dit is eerste ploeg waar ik alle plaatjes van compleet heb  (nr 157 tm 168) en naar verwachting zullen ze het dit jaar wel redden in de Eredivisie. Die kwaliteit en veerkracht dicht ik de Eindhovenaren wel toe, al zijn er misschien een paar P/D-duels voor nodig.