Pevekoo's website

‘Het spijt me!’

Berghuis van slag door overtreding op De Jong? Quatsch… hij wil geen lange straf en hangt de zielepiet uit!

Is aan Berghuis een acteur verloren gegaan of meende hij echt wat hij zei? Berghuis is geen speler die er om bekend staat regelmatig een tegenstander een nachtje ziekenhuis te bezorgen. Ik denk daarom dat hij de waarheid sprak, toen hij na de wedstrijd vertelde dat hij Luuk de Jong niet had willen bezeren. Gaat de Feyenoorder daardoor vrijuit? Absoluut niet! Ofschoon het niet de bedoeling was om oud-teamgenoot de Jong uit de wedstrijd te schoppen, was het een onbezonnen actie. Door op zo’n manier het duel in te gaan, riskeerde hij zijn tegenstander zwaar te blesseren. Daarom had Berghuis direct rood moeten krijgen.
Dat brengt ons bij de rol van scheidsrechter Kuipers. Hij zat dus fout door geen rood te trekken. Blijkbaar kreeg hij dat – nadat de Jong van het veld was gedragen – in de gaten. Misschien was hij ook wel onder de indruk van de reacties van de PSV-spelers en het publiek. Toen hij maar even de kans kreeg – Berghuis maakte een domme overtreding op Hendrix – gaf hij de tweede keer geel en kon Berghuis alsnog vertrekken. Kuipers wordt vaak aangeduid als beste Nederlandse scheidsrechter. Dat is geen bemoedigende gedachte!
Interviewers zijn na de wedstrijd uit op spraakmakende reacties van spelers. De meeste professionele voetballers hebben echter de mediatraining ‘Hoe sta ik de pers te woord?’ gevolgd. De interviews zijn saai en nietszeggend. Dat het ook anders kan bewijst Peter Sagan. Wat is het heerlijk om hem, in steenkolenengels, te horen na zijn derde wereldkampioenschap. Het interview met Berghuis daarentegen was te gelikt en voegde niets toe aan hetgeen in de wedstrijd was gebeurd. Dat hij van slag was, neem ik met een korreltje zout. Zo’n interview hoort ook niet thuis in een sportprogramma. Het deed me denken aan een tv-programma van vroeger: ‘Het spijt me!’