Pevekoo's website

Hingen

De wijk Hingen ligt tussen Pey en Sint Joost en is de kleinste van Pey.  
Blikvanger in deze wijk is de mooie speeltuin die door vrijwilligers onderhouden wordt. Drukste straat is de Hoogveldsweg, de doorgaande weg naar Sint Joost. Hingen is de poort naar een uitgestrekt bosgebied waar ook natuurgebied het Kranenbroek te vinden is. Dichtbij het bosgebied ligt een vrij nieuwe wijk met luxe woningen. Kenmerkend voor Hingen zijn echter de vaak mooi opgeknapte oude boerderijtjes.    
Hingen telt nog maar één café. Het vroegere café “bie Wullemke” is afgebroken. Op die plek worden woningen gebouwd. De wijk Hingen heeft ook een cafetaria, maar winkels zijn verdwenen. In het seizoen zie je wel veel bordjes langs de straat met “Asperges te koop ” of “Aardbeien te koop” . Hier koop je dagverse producten. Aan de Echterstraat ligt een tuincentrum. Hingen beschikt ook over de grote en bekende dierenkliniek “Hoogveld”, herkenbaar aan het opvallend rood geschilderde gebouw.
De belangrijkste vereniging is schutterij en trommelkorps Wilhelmina, een vereniging die veel evenementen organiseert. Andere verenigingen zijn onder meer een veteranenvoetbalclub (momenteel in ruste), een golfbiljartclub en een zangvereniging.
 
Een bekende persoon van Hingen is Sef Vergoossen. Sef voetbalde bij RIOS, werd hierna wielrenner en begon daarna aan een imposante carrière als voetbaltrainer. Eerst bij de amateurs van Holtum en EHC en later op een hoger niveau in het betaalde voetbal bij o.a. VVV, MVV, Roda en PSV.