Pevekoo's website

Insjete vastelaovendj Pej!

11e van de 11e Insjete vastelaovendj in Pej
Tekst: Ton Tonnaer

Maandag 11 november 2019 vanaf 11.00 uur zal de Zeiverclub in samenwerking met Sjötterie Sint Christina Stank Stief en Broederschap Ad Arbitrium Nostrum het insjete van de vastelaovendj organiseren. E.e.a. zal plaatsvinden rondom het RIOS-pleintje en “Leo’s café”.
Oud-Prinsen van V.V. de Aester Sjaelen Uul weten dat er alleen iets blijvend is in Slek, Sjaelberg, Hingen en Pey als er wordt samengewerkt. Zoals in 1962 Prins Sjieër 1e Vergoossen dit verwoordde in zijn lijfspreuk: ”Gaontj handj in handj, dèn bliftj de carnaval in ’t Pejjerlandj” en in 1963 Prins Wil 1e Cleven: ”Luuj, op uch kómptj ’t aan, den bliftj Pej baoveaan”. Vorengenoemde verenigingen hebben dit goed begrepen en hebben de handen dus in elkaar geslagen. Niet alleen in Köln of Maastricht kan men terecht om zich te laven aan het vastelaovesgeveul; óók in Pey is hier alle ruimte voor! Een aantal broeders heeft gezorgd voor een nieuwe ”schitterende” vlaggenmast etc. die geplaatst is direct naast het RIOS-pleintje. In deze mast zal de vastelaovesvlag fier wapperen.

Foto: Yara Verstappen
De kruiken van de broeders maken 11 november overuren

Nu het kanon Christientje weer is uitgerust, na een zeer geslaagd jubileumfeest, zal ze zeker alles op alles zetten om te knallen. Wilt u zelf ook eens ervaren hoe het is om te knallen, kom dan naar de openingsactiviteit.
Hier in Pej géén gedoe met treinen en bussen die níet rijden! Vanaf het station in Echt rijden bussen richting het RIOS-pleintje. Komt u met de auto of fiets, ook dat levert geen probleem op.
Laat u verrassen en kom kijken! Om precies 11.11 uur zullen de mensen in Pey weten dat de vastelaovendj is begonnen. Het motto dit jaar: ’t Laeve is ein fieës’. Natuurlijk is er op deze dag ook de nodige aandacht voor Limburgse en Duitse vastelaovesmuziek. Ook is er een liveverbinding met Maastricht. Wilt u dicht bij huis alvast een flinke vastelaovesshot krijgen en geen gelazer hebben met bonnen of een toiletbezoek van 33 minuten, dan bent u maandag 11 november a.s. vanaf 11.00 uur méér dan welkom om buiten en aansluitend in het broederschapslokaal ”Leo’s café” aan de Brugweg de vastelaovendj op te starten. Bij dit evenement is er niets te MECC-EREN. U komt toch zeker ook?!