Pevekoo's website

Jaarvergadering Geiteclub Iris 2

13 april 2019 Jaarvergadering ”Geiteclub Iris 2” Sint Joost
Door: Ton Tonnaer, Sint Joost.

Kinderen lachen gemiddeld 400 keer per dag, volwassenen slechts 15 keer per dag! Máár, leden van de Geiteclub lachen bij hun jaarvergadering gemiddeld 311 keer. Niet slecht dus. De vergadering op 13-04-2019 begint om 18:00 uur, locatie: café ’t Heukske. Traditiegetrouw beginnen we met het zingen en uitvoeren van het clublied: ”Weer zeen de fans van Iris… höbbe eeuwig trouw belaoftj”. Daarna wordt iedereen voorzien van een neutje geitemelk. Agendapunten zijn o.a. evaluatie programma 2018. Leden van de Geiteclub lieten zich niet aan de ketting leggen en namen massaal deel aan de jaarlijkse fietstocht. Churchill zei al: ”Succes is dat je van mislukking naar mislukking (te weinig pinten) fietst, maar toch enthousiast blijft.” Bij het jaarlijkse visevenement viste er niemand achter het net en werd de gevangen vis professioneel gerookt en tijdens de feestmiddag met andere hapjes lekker verorberd. De loterij op deze middag was een waar prijzenfestijn waarbij iedereen in de prijzen viel. De werkstage, thema ”In Kanne en kruiken” was een grandioos succes! Ook werd basisschool Maria Goretti te Sint Joost gesponsord om materialen te kunnen aanschaffen. De winterwandeling op 27 dec. 2018 werd druk bezocht.

Het bestuur heeft begin maart een workshop gevolgd met als thema: ‘Gevolgen van de Brexit in relatie tot het netwerk van de Geiteclub in Engeland’. Enkele opmerkelijke bevindingen die ter sprake kwamen tijdens de workshop:
– hoe dommer de fout, hoe wijzer de les;
– je leert meer van een domme vraag dan van een wijs antwoord;
– waar een wil is, is een omweg;
– handel snel, maar denk langzaam;
– wil men chaos creëren, dan moet men alles proberen te regelen;
– sterkste wapen tegen een slecht idee, is een beter idee.
Als u meer plezier wilt maken en toch wilt mekkeren, is het handig u te omringen met mensen waar u prettig contact mee hebt. Grappige, vrolijke mensen zijn inspirerend en sfeerverhogend. Onderhoud goed contact met de mensen die u altijd een glimlach bezorgen, breng tijd met ze door en leer van de manier waarop zij humor toepassen. Wilt u eens proeven hoe het is om lid te zijn van de Geiteclub? Dat kan! Mail dan even naar de secretaris:vos.ton@ziggo.nl, of bel even naar café ’t Heukske: 0475-486874.