Pevekoo's website

Jaarvergadering Geiteclub Iris 2

14 april 2018 jaarvergadering ”Geiteclub Iris 2” Sint Joost .

Door: Ton Tonnaer.
Wist u dat kinderen gemiddeld 400 keer per dag lachen? Hier tegenover staat dat volwassenen slechts 15 keer per dag lachen. Echter, leden van de Geiteclub lachen bij hun jaarvergadering gemiddeld 311 keer. Niet slecht dus.
De vergadering begint om 18:00 uur. Traditiegetrouw beginnen we met het zingen en uitvoeren van het clublied: ”weer zeen de fans van Iris….höbbe eeuwig trouw belaoftj. Daarna wordt iedereen voorzien van een neutje geitenmelk. Vorig jaar verliep de jaarvergadering vrij pittig waarop enkele geitefans riepen: “sambal bij”!
Agendapunt is o.a. evaluatie programma 2017. Leden van de geitenclub lieten zich niet aan de ketting leggen en namen massaal deel aan de jaarlijkse fietstocht. Churchill zei al: ”succes is dat je van mislukking naar mislukking (te weinig pinten) fietst maar toch enthousiast blijft.” Bij het jaarlijkse visevenement viste er niemand achter het net en werd de gevangen vis professioneel gerookt en tijdens de feestmiddag met andere hapjes lekker verorberd. Ook de werkstage was er een om in te lijsten. Het bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats in Margraten was indrukwekkend en wij maar mekkeren om zaken die er vaak niet toe doen. Echter de grootste ontdekking v.w.b. 2017 kwam tijdens de werkstage vanuit het slakkenhuis in België. Daar werd ontdekt dat een slak veel slijmt. Geitenfans doen dit echter niet! Ook het bierproeven bij de biertempel “moeder de Gans” in Teuven viel letterlijk en figuurlijk in de smaak. De winterwandeling nieuwe stijl op 27 dec. 2017 werd drukbezocht. Een lid van de geitenclub liet zich tijdens deze wandeling en met diverse blonde jongens achter de kiezen ontvallen dat hij niet meer zou drinken met drank op.
Het bestuur heeft in november een workshop gevolgd met als thema: weten en meten. Enkele opmerkelijke bevindingen die zeker ter sprake komen tijdens de vergadering: ”Hoe dommer de fout hoe wijzer de les, je leert meer van een domme vraag dan van een wijs antwoord, waar een wil is, is een omweg, handel snel maar denk langzaam, wil men chaos creëren, dan moet men alles proberen te regelen, sterkste wapen tegen een slecht idee is een beter idee”.

Gelukkig is er ook een aantal nieuwe mekkerende leden verwelkomd. Iris en haar vriendin Elvira hebben tijdens het functioneringsgesprek laten weten dat de nieuwe geitenhoeder een schot in de roos is. Na de vergadering is er een workshop met als thema: humor in relatie tot vriendschap. Een van de stellingen is dat onderstaande van toepassing is op de geitenclub. Als u meer plezier wilt maken is het handig u te omringen met mensen waar u prettig contact mee hebt. Grappige, vrolijke mensen zijn inspirerend en sfeerverhogend. Onderhoud goed contact met de mensen die u altijd een glimlach bezorgen, breng tijd met ze door en leer van de manier waarop zij humor toepassen. Wilt u eens proeven hoe het is om lid te zijn van de geitenclub? Dat kan! Mail dan even naar de secretaris: vos.ton@ziggo.nl. Of bel even naar café ‘t Heukske: 0475-486874.