Pevekoo's website

Kroketje voor een sneller vertrek!

Michiel Kramer schorsen voor het eten van een kroketje is belachelijk. Hij had gewoon last van hongerklop…

Toen Feyenoord hem twee en een half jaar geleden wegkocht bij ADO Den Haag, moet Kramer zich in een droom hebben gewaand. Voor een jongen die daarvoor bij NAC en Volendam had gespeeld, was het een fantastische promotie. Kramer is echter inmiddels hard ontwaakt uit zijn droom. Een beoordelingsfout van Feyenoord en eigen gedrag zijn hier debet aan.
Feyenoord had altijd wel een goed neusje als het ging om het aantrekken van scorende spitsen. Het begon ooit met Ove Kindvall. Uit recentere jaren zijn Guidetti en Pellè goede voorbeelden. Ook met de huidige eerste spits, Nicolai Jørgensen, heeft men een topper binnengehaald. Hoe is het dan mogelijk dat men bij Kramer de plank volledig missloeg? Had de scout die normaliter nieuwe spelers aanbeveelt een dagje vrij? In elk geval is maar weer eens aangetoond dat het niet veel zegt wanneer je bij een club als ADO opvalt en een paar doelpunten scoort. Voor de top van de Eredivisie heeft Kramer onvoldoende kwaliteit. Daar komt ook nog bij dat hij op het veld soms rare fratsen uithaalt. Het leverde hem al diverse schorsingen op. Is het de frustratie dat het maar niet wil lukken in Rotterdam?
Bij Feyenoord heeft Kramer geen toekomst meer. Laatst mocht de onervaren Vente aantreden als vervanger van Jørgensen. Ik verdenk Feyenoord ervan dat ze nog eerder de reservekeeper in de spits opstellen dan Kramer. Laatstgenoemde heeft nu ook wel begrepen dat hij zijn ambitie moet bijstellen. Hij wil nu zo snel mogelijk verkassen naar een andere club. Het eten van een kroketje tijdens de rust was dan ook een bewuste actie. Hierdoor heeft hij bereikt dat Feyenoord zo snel mogelijk van hem af wil. NAC en Sparta schijnen interesse te hebben. Dit is precies het niveau dat Kramer aankan, meer zit er echt niet in!