Pevekoo's website

Kruikenfeest Ad Arbitrium Nostrum

Broederschap Ad Arbitrium Nostrum viert a.s. zaterdag kruikenfeest

Door Ton Tonnaer, Pey.

Na maanden van kneden, bakken en beschilderen worden a.s. zaterdag 27-07-2019 de kruiken ingewijd door pastoor, tevens lekenbroeder in het broederschap, Bert Mom. Hij zal een zegenbede uitspreken over de kruiken als symbool van onderlinge vriendschap en broederschap. Deze ware kunstwerkjes, vervaardigd door onze Peijer kunstenaar Lei Hannen, worden gebruikt bij speciale gelegenheden.

De kruiken zullen geplaatst worden in een vitrine die gemaakt is door broeder Carpenter. Op elke kruik staat de naam van de broeder, incl. het logo van het broederschap. Even het geheugen opfrissen: Een kruik is een uit aardewerk, hout of metaal vervaardigde verpakking voor vloeistoffen, met een vernauwing aan de bovenzijde, die meestal kan worden afgesloten met een kurk of een stop van ander materiaal. Kruiken zijn vaak geglazuurd om verdamping van de inhoud te voorkomen. In het oude Griekenland was de amfora, een grote kruik van aardewerk, het belangrijkste opslag- en vervoermedium voor vloeistoffen zoals olie en wijn. V.w.b. het vervoer van de vloeistof hoeven we niet bang te zijn daar de kruiken gevuld worden met een speciaal voor het kruikenfeest gebrouwen kruikenbiertje om daarna direct genuttigd te worden.

Programma: 
15:00 uur Samenkomst in broederschapslokaal Leo’s café
15:30 uur Foto maken van de kruiken met de broeders
15:45 uur Groepsfoto maken van de broeders, frater en lekenbroeders
16:00 uur Inwijding van de kruiken door lekenbroeder Bert Mom
16:15 uur 1ste  dronk uit de kruiken
16:30 uur Kruik van de overleden broeder Soppegreun als 1ste in de kruikenkast plaatsen

Vanaf 17:15 uur is er Stimmungsmuziek. Hoe relaxt is het om met de zon op je bol en een kruikenbiertje in je hand lekkere muziek te beluisteren! Daarom hebben we de in de Duitse grensstreek bekende Wilfried Neessen gecontracteerd om deze bijzondere middag muzikaal op te luisteren. Dus al met al tijd voor een echte “kruikenfuif.” Je komt toch zeker ook?! De kruik gaat hier echter niet zo lang te water tot zij barst!