Pevekoo's website

Limburgers doen het goed tegenwoordig!

Perr Schuurs wordt de nieuwe leider van Ajax!

Perr, het is een naam die hoogst zelden voorkomt. In de glorietijd van Ard en Keessie was er een Noorse schaatser die Per Ivar Moe heette. Dat was dan ook nog eens Per met maar één r.
Ik ben geen volger van de Jupiler League en heb Perr nog nooit zien voetballen. Na het bekend worden van de transfer naar Ajax zag ik echter alsnog beelden van doelpunten die hij had gescoord. Twee afstandsschoten die er aardig invlogen. Als het allemaal klopt wat ik links en rechts lees over Schuurs, dan hebben we te maken met een uitzonderlijk talent. Door al die lovende verhalen wordt er natuurlijk een behoorlijke druk op deze jongeman gelegd. Ik denk echter dat Schuurs hiermee om kan gaan. Perr komt uit een gezin dat topsport ademt. Vader Lambert was een tophandballer, zuster Demi is tennisster en werd onlangs nog Nederlands kampioen in het damesdubbel. Tel daarbij op dat Lambert ook nog aan ultralopen doet en je weet dat het met de mentale weerbaarheid van een ‘Schuurs’ wel goed zit.
Nu Perr het heeft aangedurfd om voor Ajax te kiezen komt gelijk de discussie los of hij het als Limburger wel gaat redden in de hoofdstad. Deze discussie wordt vooral in Limburg zelf gevoerd. Dat verbaast me. Limburgers zijn toch allang niet meer die bedeesde, ‘domme’ provincialen die door de ‘Hollanders’ worden uitgelachen? Limburgers zijn tegenwoordig uitermate succesvol. Frans zit in de politieke top van Europa. Tom, Max en Lieke beheersen het sportnieuws. Huub, Chantal, Hadewych, Twan en ‘onze’ Willem, zijn bekende tv-persoonlijkheden.
Of hij nu wel of niet de nieuwe leider van Ajax wordt, Perr heeft alles mee om te slagen bij een topclub. En het feit dat hij Limburger is? Rowwen Hèze zong jaren geleden al: ‘Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag dat heel Holland Limburgs lult.’