Pevekoo's website

Löw raus?

Joachim Löw is dé schuldige voor het aanhoudende falen van Duitsland!


Deze keer: Vóór de stelling!
Het Sommermärchen van 2006 kondigde een nieuwe lente aan voor het Duitse voetbal. Vergeten was het saaie voetbal uit de voorgaande decennia. Prijzen werden er in die eerdere jaren ook wel gehaald, maar het vertoonde spel verdiende nooit de schoonheidsprijs. Vanaf 2006 ging het allemaal anders. Zelfs in Nederland werd opeens positief gesproken over het Duitse voetbal.
Het kwam natuurlijk niet allemaal uit de lucht vallen. Na het échec op het EK van 2000 werd de opleiding van jeugdige voetballers drastisch aangepakt. Het heeft de Duitsers geen windeieren gelegd, met als hoogtepunt het gewonnen WK van 2014. De naam van Löw, die Klinsmann was opgevolgd na het WK 2006, was gevestigd.
Voor een voetbalgrootheid als Duitsland was 2018 echter een rampjaar. Dat mag zeker Löw aangerekend worden. Op het WK gaf hij het vertrouwen aan veel spelers die in 2014 wereldkampioen werden. Müller, Khedira, Boateng en Hummels beschaamden echter dat vertrouwen. Een beloftevolle jongeling als Sané liet hij thuis, terwijl hij wel ‘oudje’ Gómez selecteerde. Daarnaast onderschatte Löw volledig de commotie rond het bezoek van Özil aan Erdogan. Het zorgde voor veel onrust in het team. De afgang bij het WK was daarom geen verrassing.
Ook in de Nations League wilde het niet vlotten en volgde degradatie. In het laatste duel tegen Oranje rook Löw lange tijd aan de overwinning. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd had hij nu wel door, hoe Nederland aangepakt moest worden. Helaas (voor Löw) vergaten zijn spelers te scoren en kon Nederland alsnog een gelijkspel behalen.
In het stadion van Gelsenkirchen was een spandoek te zien met de tekst: ‘Löw raus’. Aan dat verzoek wordt voorlopig niet voldaan. Het vertoonde spel in de laatste twee wedstrijden gaf de Duitsers weer hoop. De man die door zijn selectiebeleid en lankmoedig optreden verantwoordelijk was voor de slechte resultaten van 2018 blijft daarom gewoon zitten.
Sprookjes eindigen altijd met een happy end. Of dit ook geldt voor de carrière van Joachim Löw als bondscoach? Na de loting voor het EK 2020 reageerde hij in elk geval uiterst relaxed. Aan zelfvertrouwen geen gebrek!