Pevekoo's website

Mekkerwandeling Geiteclub Iris

27-12-2017 Winter mekkerwandeling Geiteclub Iris 2 Sint Joost
Door Ton Tonnaer

Nu de kerstlampjes en de kaarsen weer gedoofd zijn en de zitbank verworden is tot een groot bed, kan men op woensdag 27-12-2017 weer energie tanken en de rug strekken. Op deze dag organiseert Geiteclub Iris te Sint Joost de mekker-oudjaarstocht met als thema: Walking and Talking. Wandelen is het reizen te voet in gematigd tempo, zich met stappen voortbewegend waarbij de voeten om beurten worden verplaatst zodat er zich altijd één voet op de grond bevindt bij tweevoetige voortbeweging. Iedereen, dus óók niet-leden, zijn meer dan welkom bij deze wandelhappening. We starten om 13.00 uur vanaf Café ’t Heukske aan de Rijksweg te Sint Joost.

Geniet van de mooie plekjes waar Sint Joost rijk aan is bijv.: Kloosterhof. Dit gebouw werd in het jaar 1300 al benoemd in officiële stukken. Sint Joost, vernoemd naar de heilige Judocus, is ontstaan bij dit voormalige klooster. Sluit uw ogen bij het klooster en ga in gedachten terug naar 1730-1780. Dit complex is in 2014 geheel gerenoveerd en verbouwd tot huisvesting voor verstandelijk gehandicapten; het Thomashuis. De Herbergier is een kleinschalige woonvorm geworden, bedoeld voor mensen met geheugenproblemen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. De regio van Sint Joost werd ca. 1730-1780 onveilig gemaakt door de Bokkeriejers. De legende vertelt dat deze bende van rovers/moordenaars op de rug van een, jawel hoor, een geit reden wiens hoeven nooit de grond raakten. Geef je ogen onderweg goed de kost want fotografie in combinatie met activiteiten/gebeurtenissen in 2017 zijn de rode raad bij de vragen/opdrachten. De eerste helft van de tocht zal eindigen in de ”kerststal” van v.v. Sint Joost. Hier staat de pan met soep van oma al te pruttelen voor de deelnemers. Waarschijnlijk zal de kerstman even zijn arrenslee parkeren en een woordje richten tot de aanwezigen. Er is ook gelegenheid om het vochtgehalte op een aanvaardbaar peil te brengen, uiteraard op eigen kosten; de kerstman is niet ”gekke Henkie”. Na deze pauze zal niets meer in de soep lopen en is het weer: ”Sjeng aon de geng”. Na ongeveer 3,5 km is het de hoogste tijd voor een kleine, gratis, alcoholische versnapering. Dit geeft weer kracht en energie voor 2! Alle indrukken van de wandeling kan men verwerken en evalueren onder het genot van een winterbiertje of warme chocomel in café ’t Heukske. U komt toch zeker ook naar deze speciale kindvriendelijke wandeling? Wandelschoenen aanbevolen.

Op 01 januari 2018 om 11.00 uur treffen de leden zich bij de residentie van Iris om elkaar een gezond en vooral humoristisch 2018 toe te wensen. Dit onder het genot van een goed glas ”champagne” en iets sterkers tegen de kou. Proost!