Pevekoo's website

Mooie sportzomer voor de deur!

Matrassengate? Zijde gij zot? Het is gewoon toeval van die 23 namen van spelers die meegaan naar het WK!

Soms word je door persberichten op het verkeerde been gezet. Neem nu vorige week. Heb ik net mijn column opgestuurd en daarin geschreven dat Karius beter kan vertrekken bij Liverpool, lees ik ’s avonds dat hij in de tweede helft van de finale van de Champions League met een hersenschudding heeft gespeeld. Waarom Karius niet tijdens de wedstrijd kenbaar maakte dat hij niet helemaal lekker was, blijft een raadsel. Jammer genoeg zullen we er ook nooit achter komen of de blunders van de doelman veroorzaakt werden door deze hersenschudding.
Ook de publicaties rond ’matrasgate’ zetten ons op een dwaalspoor. Achteraf is gebleken dat twee spelers die genoemd werden als afvaller, gewoon geselecteerd zijn voor het WK. Hoe moeten de twee andere spelers, die zijn afgevallen terwijl ze op basis van ‘matrasgate’ nog dachten zeker te zijn van het WK, zich nu voelen? De journalisten die het vermeende lek ontdekten, zullen er niet mee zitten, zij hebben de publiciteit gekregen waar ze op uit waren.
Naast ‘matrasgate’ is er nog meer rumoer geweest rond de Belgische selectie. Het nieuws dat Nainggolan niet geselecteerd was, schoot bij veel Belgen in het verkeerde keelgat. Coach Martínez liet zich echter niet vermurwen en bleef bij zijn keuze. Allemaal prima zolang België goed presteert op het WK. Wanneer het minder gaat, kun je er donder op zeggen dat de coach de zwarte piet krijgt.
Ik verheug me op de komende sportzomer. In juli start de Tour de France met Tom Dumoulin. Na een schitterende, meeslepende Giro verwacht ik ook hier spektakel. Maar eerst het WK-voetbal. Ik kijk uit naar de verrichtingen van Messi, Ronaldo en Neymar. En dat Oranje er niet bij is? In mijn herinnering is het WK van 1970 in Mexico nog altijd het mooiste WK dat ik heb gezien. Ook toen was Nederland er niet bij!