Pevekoo's website

Niet normaal!

Jan Boskamp die na verlies Feyenoord afzegt voor Voetbal Inside: zwaktebod!

Een stelling over Jan Boskamp in de laatste editie van het seizoen. Beter kon het niet uitkomen nu Feyenoord na zoveel jaar eindelijk weer eens kampioen is geworden. Voetbal Inside is een verademing in vergelijking met andere voetbalprogramma’s waarin mannen zoals Adriaanse en van Halst aan het woord komen. Die kenners doen het voorkomen alsof voetbal het allerbelangrijkste is in het leven. Nee, geef me dan maar het geouwehoer onder leiding van Genee. Neem niet alles serieus wat er gezegd wordt, Derksen en Gijp spelen een spel aan tafel. Als je daar rekening mee houdt is het programma best amusant.

Na het vertrek van Kieft, is Boskamp met stip mijn favoriete vierde man aan tafel. Jan is een plezierig man. Dan neem je zijn onvoorwaardelijke liefde voor Feyenoord op de koop toe. Maar het is niet alleen Feyenoord. Jan is verslaafd aan het spelletje. Dat merk je als hij praat over voetbal maar het blijkt ook uit het feit dat hij veel wedstrijden bezoekt. Op de dinsdag naar München en dan aansluitend op de woensdag verder naar Barcelona of Madrid. Een andere passie van Jan is de Tweede Wereldoorlog. Als hij daarover praat zie je een heel andere man dan degene die in VI in plat Rotterdams over voetbal praat en buldert van het lachen. In beide situaties is hij echter authentiek.

In de uitzending van Voetbal Inside, ’s vrijdags voor de wedstrijd van Feyenoord tegen Excelsior, werd al aangekondigd dat Boskamp alleen ’s maandags aanwezig zou zijn bij winst van Feyenoord. Het is dus niet zo dat hij op het laatste moment heeft afgezegd. Toch zat Boskamp na het verlies tegen Excelsior helemaal aan de grond. De duik in de fontein op het Hofplein ging toen niet door. Hoe blij moet Jan nu niet zijn? In al die moeilijke jaren is hij Feyenoord trouw gebleven: Niet normaal!