Pevekoo's website

Ontslag vanwege het ontpitten van een avocado?

De “heer” Q.P. moet per direct ontslagen worden door Ajax!

Deze keer: Vóór de stelling!
Het lijkt me sterk dat bij Ajax, naast Promes, nog meer mensen in dienst zijn met de initialen Q.P. De stelling gaat dus ongetwijfeld over Quincy Promes. Of de voetballer daadwerkelijk betrokken is geweest bij een steekpartij is nog niet vastgesteld. Het zou daarom tegen alle juridische principes ingaan om Promes te ontslaan vanwege het incident. Dat laat onverlet dat Ajax andere redenen heeft om afscheid te nemen van Promes.
De ‘heren’ voetballers zijn bevoorrechte personen. Menig ondernemer heeft dit jaar zijn zaak moeten sluiten, veel werknemers zijn ontslagen en zitten voorlopig thuis. Onze profvoetballers hebben echter de draad opgepakt en mogen hun hobby en beroep normaal uitoefenen. Weliswaar zonder toeschouwers, maar daar zullen de ‘heren’ niet om malen. Hun banksaldo krijgt toch elke maand een forse injectie. Een injectie kunnen wij ook krijgen in 2021, maar dat is om een akelige ziekte te ontlopen. Ik vraag me trouwens af of profvoetballers bij het vaccineren ook weer op de een of andere manier bevoordeeld worden. Clubs zullen er namelijk alles aan doen om hun ‘kapitaal’ te beschermen.
Los van de eventuele betrokkenheid van Promes bij de steekpartij, dient men zich bij Ajax af te vragen wat de aanvaller überhaupt toevoegt aan de huidige selectie. Vorig seizoen profiteerde hij nog wel eens van een mooie pass van Zyjech, maar dat is na diens vertrek naar Chelsea ook voorbij. Dit seizoen heeft Promes nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en ik heb er geen vertrouwen in dat dit op korte termijn verandert. Zowel bij Ajax als bij Oranje worden de kwaliteiten van Promes zwaar overschat. De juristen bij Ajax moeten zich er maar eens over buigen hoe ze op een nette manier van Promes af kunnen komen. Voor de speler zelf zou het trouwens goed zijn om even van het toneel te verdwijnen. Hij zal de komende tijd steeds met de steekpartij geconfronteerd worden en dan heeft hij nog het geluk dat er zonder toeschouwers wordt gespeeld.
Ten Hag blijft vierkant achter zijn speler staan. Dat valt te prijzen, maar het mag voor Overmars geen reden zijn om Promes niet in de verkoop te zetten. Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Promes bij Ajax kan vertrekken. In de jeugdopleiding werd hij ook al weggestuurd. Ontslaan, verkopen, wegsturen: het is maar net hoe je het noemt. Het resultaat is hetzelfde!

En wat vind Frank (tegen de stelling)?:
J
ullie weten inmiddels dat ik een gevoelsmens ben en mijn gevoel zegt dat deze immer vrolijk ogende linksbuiten onschuldig is. Okay, hij kent een veel minder seizoen dan vorig jaar, maar het feit dat hij het zonder de voorzetten van Hakim Ziyech moet stellen, lijkt mij geen reden om iemand met een mes te bewerken. En mocht dit toevalligerwijs toch zijn gebeurd, dan heeft hij zijn neef ongetwijfeld willen bijstaan met het ontpitten van een avocado. Uit eigen ervaring weten jullie vast wel hoe ontzettend bloederig dit uit de hand kan lopen. Ontslag is dus het laatste wat in mij op zou komen en gelukkig denkt de wijze clubleiding van Ajax er net zo over, great minds think alike. Zelf wil ik in mijn oneindige eindejaarsmildheid nog een stapje verder gaan en niet alleen Quincy vrijpleiten, maar eigenlijk iedereen die al langer dan een jaar in de gevangenis zit. We weten nu allemaal wat een mensonterende kwelling het is om zo lang gekooid te zijn, dat gun je je ergste vijanden niet. Dus ter afsluiting van de pandemie graag meteen een wereldwijde amnestie….een dikke streep eronder en met een schone lei beginnen. Alle ballen op 2021!