Pevekoo's website

Opening vastelaovendj in Pej

11e van de 11e Insjete vastelaovendj in Pej.
We gaan voor goud!

Zaterdag 11 november 2017 vanaf 11.00 uur zal de Zeiverclub in samenwerking met Sjötterie Sint Christina Stank Stief en Broederschap Ad Arbitrium Nostrum het insjete van de vastelaovendj organiseren. E.e.a. zal plaatsvinden rondom het RIOS-pleintje en Leo’s café.

Oud Prinsen van V.V. de Aester Sjaelen Uul wisten al dat er alleen iets blijvends is als er wordt samengewerkt . Zoals in 1962 Prins Sjieër 1e Vergoossen dit verwoordde in zijn lijfspreuk: “Gaontj handj in handj dèn bliftj de carnaval in ’t Pejjerlandj” en Prins Wil 1e Cleven, 1963: ”Luuj, op uch komptj ’t aan, den blif Pej baoveaan”.
Vorengenoemde verenigingen hebben dit goed begrepen en hebben de handen dus in elkaar geslagen. Even dreigde het ludieke evenement met insjete en vlagheise te verdwijnen maar door samenwerking van deze 3 verenigingen is dit voorkomen. Niet alleen in Köln of Maastricht kan men terecht om zich te laven aan het vastelaovesgeveul; óók in Pey is hier alle ruimte voor! Een aantal broeders heeft gezorgd voor een nieuwe “schitterende” vlaggemast etc. die geplaatst is direct naast het RIOS-pleintje. In deze mast zal de vastelaovesvlag fier wapperen t/m dinsdag 13 februari 2018.

Helaas is door externe omstandigheden het kanon Christientje niet inzetbaar. Er is voor een mooi alternatief gezorgd in de vorm van kamersjete. Wilt u zelf ook eens knallen, kom dan naar de openingsactiviteit. Dit jaar is het motto van de nieuwe openingsactiviteiten: “We gaan voor goud”. Laat u verrassen en kom kijken. Om precies 11:11 uur zullen ze in Pey weten dat de vastelaovendj is begonnen. Natuurlijk is er op deze dag ook de nodige aandacht voor Limburgse- en Duitse vastelaovesmuziek. Wilt u dicht bij huis alvast een flinke vasteloavesshot krijgen en geen gelazer hebben met bonnen of een toiletbezoek van 33 minuten dan bent u zaterdag 11 november 2017 vanaf 11:00 uur méér dan welkom in het broederschapslokaal “Leo’s café” aan de Brugweg. U komt toch zeker ook!
Tekst: Ton Tonnaer