Pevekoo's website

Platini heeft het helemaal gehad met kale Zwitser!

De eerlijke Michel Platini is slachtoffer van een complot bij de FIFA en dus moet Infantino opstappen!
 
Deze keer: Vóór de stelling!
De stelling bevestigt maar weer eens dat fair play een begrip is dat niet voorkomt in het vocabulaire van de bazen van grote sportorganisaties. Alles is toegestaan om aan de macht te komen en te blijven. Vaak gaat dit gepaard met zelfverrijking en machtsmisbruik.
In de stelling wordt gesproken over een eerlijke Platini. Ben je eerlijk als je verzwijgt een flinke som geld van toenmalig FIFA-baas Blatter te hebben ontvangen? Ben je eerlijk als je verdacht wordt bij de toewijzing van het WK 2022 aan Quatar een bedenkelijke rol te hebben gespeeld? Het is twijfelachtig, maar van de andere kant, Platini is een Fransman van Italiaanse afkomst en daarom wellicht katholiek opgevoed. In dat geval kan hij zijn ‘zonden’ gebiecht hebben en absolutie hebben ontvangen. (Jongeren moeten maar even googelen wat de begrippen biecht en absolutie inhouden.) Misschien voelt Platini zich daarom nu vrij om tegen Infantino ten strijde te trekken.
Als Platini het heeft over een complot bij de FIFA dan geloof ik hem op zijn woord. Als ex-voorzitter van de UEFA weet hij precies hoe het spel aan de top gespeeld wordt. Vanwege zijn schorsing was Platini in 2016 geen optie toen Blatter opgevolgd moest worden. De voormalige rechterhand van Platini, de Zwitser Infantino, had bij een verkiezing geen schijn van kans gehad tegen de Franse ex-voetballer. Nu werd de Zwitser echter de grote baas. Was het toeval dat de escapades van Platini uitlekten in de periode dat duidelijk werd dat er een opvolger voor Blatter moest komen?
Hoe je het ook wendt of keert, na Blatter heeft de FIFA met Infantino alweer een despoot aan de leiding. Voor het eerst zagen we de kale Zwitser bij de lotingen voor de diverse kampioenschappen die de UEFA organiseerde. Zo zie je maar dat je het ver kunt schoppen in de sportwereld. Van ballenjongen tot hoogste baas. Zoiets kan natuurlijk nooit zonder ‘rücksichtslos’ je doel na te streven. Machtige vrienden zijn dan wel handig. De beelden van Infantino samen met Poetin, tijdens het WK 2018, staan nog op mijn netvlies gebrand. Momenteel ligt de Zwitser zelf onder vuur vanwege een dure privévlucht waarover hij gelogen heeft.
Platini vindt dat Infantino moet opstappen en dat is een terechte conclusie. Wanneer de Fransman daarna zelf de plek van de Zwitser wil innemen, rijst echter de vraag of dat gezien Platini’s verleden niet de kat op het spek binden is.

En wat vindt Frank (tegen de stelling)?:
Welopgevoed als ik ben heb ik mij slechts marginaal ingelaten met praktijken als fraude, corruptie, liquidaties en wat dies meer zij. Om toch een steekhoudende reactie te kunnen noteren ben ik te rade gegaan bij de Fraudehelpdesk, maar die kwamen meteen op de proppen met suggesties om mijn declaraties voor deze bijdrage op slinkse wijze op te krikken met uiteindelijk veel hogere Peyer kantineprijzen tot gevolg.
Vandaar dat ik mij vervolgens maar weer door wie o W.I. Kipedia heb laten bijpraten. Sneller dan u een mondkapje kunt omdoen is het dan al klip & klaar dat de Italiaanse FIFA-baas allesbehalve zuiver op de graat is: hij declareert naar hartenlust privéaankopen voor bloemen, kleding, fitnessapparatuur en taxiritten voor zijn gezinsleden. Infantino heeft het nooit van zijn voetenwerk moeten hebben, maar het ellenbogenwerk beheerst hij als geen ander, anders reik je niet tot de top van de FIFA-rots. De juiste man op de juiste plaats dus en ex-voetballers moeten hier zo ver mogelijk vandaan blijven. Marco van Basten –  van spits tot ‘chief officer for technical development’ –  was maar wat blij toen hij Zürich de rug kon toekeren. Waar is het misgegaan met Michel Platini, een van de meest elegante en coole spelers uit de jaren 80? Wilde haardos, shirt uit de broek, sokken op de schenen, kopsterk, rechtsbenig (jammer) en vrije trappen aan de lopende band links- en rechtsboven in de kruising. Je mag hopen dat hij nu snel in Zwitserland de boule de boel laat, dat verschrikkelijke bobopak aan de wilgen hangt en net als ik in de luwte en joggingbroek de ex-vedette gaat uithangen, met als grote voordeel dat Le Roi wél over overtuigend beeldmateriaal beschikt om zijn sterke verhalen kracht bij te zetten: https://www.youtube.com/watch?v=Ws6QQC7fmBE