Pevekoo's website

Schilberg

De wijk Schilberg ligt tussen de rijksweg en de spoorlijn Roermond-Sittard.
Als je in Schilberg bent, dan valt meteen de kapel op. In deze wijk was een aantal jaren geleden sprake van sterke vergrijzing. De nieuwbouw in Kleefveld en Gelrehof heeft hierop een gunstige invloed gehad. Dat zal ook gaan gelden voor de nieuwbouw van woningen op het terrein van de vroegere dakpannenfabriek Cuypers. Aan de Peyerkant van de spoorlijn liggen enkele flatgebouwen. Door renovatie zien die weer aantrekkelijker uit.
Sportcomplex “In de Bandert”, inmiddels uitgegroeid tot ‘Leisurepark In de Bandert’, is de thuishaven van veel verenigingen. EVV, RIOS, Handboogvereniging ‘De Ster’, judoclub Hercules, de tennisclub maar ook een hondenclub zijn er actief. Hier ligt ook het overdekte zwembad en de sporthal waar sportvereniging Patrick met diverse disciplines actief is. In de jaren zestig beschikte dit complex ook over een openluchtzwembad maar dat bleek in de loop der jaren niet meer rendabel te exploiteren door de gemeente. Op het Leisurepark zijn ook een jeu de boules baan, openbare speeltoestellen en een skatepark te vinden.
Het politiebureau van Echt is in Schilberg gevestigd evenals een apotheek, pizzeria en een Grieks restaurant.
 
Een tegenwoordig, uit Schilberg afkomstig, bekende persoon is voetbaljournalist Willem Vissers. Willem is werkzaam bij de Volkskrant . In 2011 heeft hij de Hard gras-prijs voor de beste sportjournalistieke prestatie van het jaar 2010 gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn verslag van de finale om het wereldkampioenschap voetbal.