Pevekoo's website

Seedorf en de KNVB!

Clarence Seedorf had moeten bedanken voor een officieel afscheid van Oranje, negen jaar na dato!

Wie zijn wij om Seedorf het afscheid van Oranje te ontzeggen? Je zag dat hij de loftuitingen van Michael van Praag met genoegen aanhoorde. Dat hij negen jaar moest wachten op een officieel afscheid was de zoveelste misser van de KNVB. Voor Clarence voelde het afscheid echter alsnog als een eerherstel. Hij, die als Oranjespeler vaak verguisd werd, kreeg nu een staande ovatie van het publiek. Seedorf was de winnaar van de avond. Triomfantelijk ging hij op de tribune tussen van Gaal en Capello zitten. Door mee te werken aan de huldiging zette hij de KNVB volledig in zijn hemd.

Niet alleen in het geval Seedorf heeft de KNVB geblunderd. Er is een totaal gebrek aan inzicht bij de mensen in Zeist. Dat speelt bij het beleid rond de ontwikkeling van het voetbal in het algemeen in Nederland maar ook bij alle fouten die gemaakt zijn bij benoemingen in de top van de bond en rond ons nationale elftal. Er wordt nu nagedacht over een nieuwe structuur bij de KNVB. Opeens is dan ook van Praag weer prominent aanwezig. In een uitgebreid interview verkondigde hij dat het allemaal prima gaat bij de bond. Het is triest dat hij dit soort onzin kan uitkramen zonder terecht gewezen te worden. Toen hij in de weer was om een baantje bij de FIFA te krijgen, liet hij de KNVB links liggen. Nu is hij blijkbaar bang om zijn plaatsje op het pluche kwijt te raken.

Ondertussen zijn we het lachertje geworden van de internationale voetbalwereld. Op de bank bij Oranje zitten nu als trainer twee keepers. De ene is onder de wedstrijd alleen maar met zijn boekhouding bezig, de ander doet zijn naam eer aan en waant zich in een sprookje. Alleen zal het geen sprookje met een happy end worden!