Pevekoo's website

Slek

De wijk Slek ligt ten zuiden van Pey.
De echte Slekkenaar is erg gehecht aan zijn wijk. Alhoewel diezelfde Slekkenaar misschien wel vindt dat Slek een zelfstandige plaats is, valt het toch onder de kern Pey. In het verleden zag men in buur Pey de rivaal.  Pey had de voorzieningen en de Slekkenaren vonden dat zij er maar bekaaid vanaf kwamen. Begin jaren zestig van de vorige eeuw kreeg Slek pas een eigen basisschool.
Slek heeft in verhouding tot  het aantal inwoners een rijk verenigingsleven. Zo zijn er bijvoorbeeld een schutterij annex trommelkorps en een handboogvereniging. Op voetbalgebied moesten de Slekker Boys in het verleden altijd het onderspit delven tegen teams van RIOS. De laatste jaren is het niveauverschil kleiner geworden. Enige jaren geleden startte een samenwerkingsverband tussen beide verenigingen dat plotseling opgezegd werd.  Over en weer werd de zwarte piet uitgedeeld. Blijkbaar zit er toch nog wat oud zeer. Ik ben er echter van overtuigd dat de tijd alle wonden zal helen.
Slek ligt in een mooie landelijke omgeving waar het fijn en rustig wonen is. Er is een café waarin ook een broodjeszaak is gevestigd. Net zoals in Hingen vind je ook hier veel fraai verbouwde boerderijen.
 

Een bekende persoon van de Slek was Frien Verstraeten. Afkomstig van Hingen woonde hij na zijn huwelijk tot zijn dood in 2009 in Slek. Dankzij zijn werk, Frien had een eigen SRV-wagen, kwam hij met veel mensen in contact. Hij was alom bekend en geliefd.  Vooral voor de Slekker Boys is Frien van grote waarde geweest.