Pevekoo's website

Tactische wissel was tactloos!

Ten Hag had beter moeten weten en moet zelf teruggezet worden naar Jong Ajax.

Is er ooit onderzoek gedaan naar het nut van de ‘tactische’ wissels vlak voor het einde van de wedstrijd? Het oorspronkelijke doel, hopen dat de ingewisselde speler scoort, is verdwenen. De wissel wordt tegenwoordig toegepast om tijd te rekken en het spel van de tegenstander te ontregelen. Het levert daarom frustratie op, bij toeschouwer én bij menige speler.
Ten Hag wilde met de wissel Younes belonen voor zijn inzet op de training. De Duitser was er duidelijk niet blij mee en bleef daarom op de bank zitten. Een speler als Younes behandel je niet als een jonge gast die blij is wanneer hij nog een paar minuten mag opdraven. Natuurlijk speelde mee dat de Duitser gefrustreerd is omdat zijn transfer naar Napoli op het laatste moment niet doorging én omdat hij onder Ten Hag geen basisplaats meer heeft. Dat laatste is natuurlijk pijnlijk voor Younes. Zijn hoop om met de Mannschaft naar het WK te gaan kan hij laten varen.
Ofschoon Ten Hag in eerste instantie nogal laconiek reageerde op het voorval, werd Younes toch teruggezet naar Jong Ajax. Zou de trainer soms onder druk zijn gezet om alsnog maatregelen te nemen? Was hij bang zijn autoriteit te verliezen, zoals Wim Kieft veronderstelde? Terugzetten naar Jong Ajax is in elk geval een kinderachtige maatregel. Juffrouw Ank had dit beter opgelost.
Ten Hag maakt tot nu toe geen sterke indruk bij Ajax en denkt te veel in processen. Coaches hebben het altijd moeilijk in Amsterdam. Frank de Boer was de laatste trainer die kampioen werd met Ajax. In het buitenland kan die het echter ook niet waarmaken. Als overmaat van ramp werd hij vorige week voor paal gezet door Mourinho. Deze betitelde De Boer als slechtste coach in de geschiedenis van de Premier League. Voor Frank betekent dit: einde trainerscarrière in Engeland!