Pevekoo's website

Techniektraining en ‘Pingelacademie’!

Mink Peeters schorsen omdat hij, in zijn vrije tijd, elders extra techniek-training volgt is een slechte schijnbeweging van VVV…

Van een mug een olifant maken. Dat is van toepassing op de kwestie Mink Peeters. Dagblad De Limburger was er snel bij om melding te maken van het relletje bij VVV. In Venlo was het ook wel erg rustig de laatste maanden. Alleen de grasmat deed wat stof opwaaien. Vergelijk dat eens met wat bij die andere eredivisieclub uit Limburg allemaal gebeurt.
De kranten hebben momenteel weinig positiefs te melden over het Nederlandse voetbal. Een relletje trekt altijd wel lezers. Zo verscheen twee dagen na elkaar een artikel over het akkefietje met Peeters. In het laatste artikel werd gemeld dat er een goed gesprek had plaatsgevonden en dat daarmee het ‘probleem’ uit de wereld was. Je vraagt je dan toch af waarom zo’n gesprek niet meteen heeft plaatsgevonden. Wilde trainer Steijns zich toch even laten gelden? Dan was dat een domme beslissing, want het heeft nu alleen maar negatieve publiciteit opgeleverd.
Er was ook nog nieuws van oud-VVV’er Maurice Graef. Hij vindt dat er een ‘Pingelacademie’ moet komen. Volgens Maurice kun je alleen maar door te pingelen een betere voetballer worden. Als Maurice terugkijkt op zijn eigen carrière, dan moet hij toch weten dat je niet alleen door te pingelen beter wordt. Binnen het voetbal zijn er meer facetten die beheerst moeten worden. Het is wel van belang – en daar heeft hij gelijk in – dat pingelende kinderen de ruimte krijgen om te mogen pingelen.
Een opgeblazen relletje over extra techniektraining en een ‘Pingelacademie’. Geen schokkende berichten, maar het zegt veel over de radeloosheid die heerst in de Nederlandse voetbalwereld. Fysiek, tactisch en technisch lopen we hopeloos achter op andere landen. Het schorsen van Mink Peeters toont aan dat de huidige trainers op de oude voet doorgaan. En wat doet de KNVB? Die is tot nu toe voornamelijk bezig geweest met het op orde brengen van de interne organisatie!