Pevekoo's website

Top of flop?

Jürgen Klopp is niet goed genoeg voor Liverpool: Jürgen Flop!

Deze week draait de Echter kermis weer op volle toeren. Menig kind verheugt zich op een ritje op de carrousel. In het voetbal bestaat er ook een carrousel: de trainerscarrousel. Veel trainers maken hun rit echter niet meer af de laatste tijd. Ancelotti is ontslagen bij Bayern, de Boer bij Crystal Palace, Jonker bij Wolfsburg. Keizer hoeft zich bij Ajax geen misstap meer te permitteren. Molenaar zit bij Roda op de wip en Hake bij Twente. Hebben alle genoemde trainers het aan zichzelf te wijten dat ze in de problemen zijn gekomen?
Ik vond het niet vreemd dat PSG, met een voorhoede bestaande uit Neymar, Cavani en Mbappé, veel sterker was dan Bayern. Bayern heeft de laatste twee jaar veren gelaten. De oudjes, Robben en Ribéry, zijn vaak geblesseerd en halen niet het niveau van de jonge spelers van PSG. Valt dit Ancelotti te verwijten? Wel als hij ook verantwoordelijk is geweest voor het aan- en verkoopbeleid. Dat betwijfel ik echter. Bij het transferbeleid spelen namelijk niet alleen voetbaltechnische zaken een rol.
Het kan trouwens raar lopen. Guardiola en Mourinho konden vorig seizoen geen rol van betekenis spelen in de strijd om het kampioenschap. Dit seizoen staan de beide clubs uit Manchester opeens bovenaan. Zou dat ook het geval zijn geweest als Lukaku bij Everton was gebleven en Kevin de Bruyne niet weergaloos was gaan spelen? Trainers blijven toch sterk afhankelijk van de mannen die op het veld staan. Klopp beschikt momenteel bij Liverpool niet over een speler die het verschil kan maken. De hoge verwachtingen zijn niet waargemaakt en dan is het logisch dat de trainer onder vuur komt te liggen.
Moet Klopp zich nu zorgen maken? Niet als we de Opel-commercial waarin hij meespeelt, mogen geloven. Daarin wordt namelijk gezegd: ‘Nieuwe leiders kunnen een klap incasseren en slaan sterker terug!’