Pevekoo's website

Trainer op oorlogspad!

De KNVB moet Stijn Vreven geen 3 wedstrijden schorsen maar 1 jaartje wedstrijden laten fluiten

Stijn Vreven zal het nooit leren. Niet na drie wedstrijden schorsing en ook niet na een jaartje fluiten. Als speler was hij al een opgewonden standje en als trainer is hij niet veranderd. Het zit gewoon in de aard van deze Belg.
Bij elke Eredivisiewedstrijd zijn camera’s aanwezig die niet alleen de wedstrijd volgen, maar ook in beeld brengen wat er langs de lijn gebeurt. Daarnaast horen we ook nog alles wat daar geroepen wordt. Bij de wedstrijd van NAC tegen Feyenoord ging alle aandacht naar Stijn Vreven. Die liet duidelijk zijn ongenoegen blijken over een niet gegeven strafschop. Ik verbaasde me er niet meer over. Het gebeurt zo vaak dat trainers hun emoties niet meer in bedwang hebben, naar de rand van het veld lopen en protesteren. Wat deze keer anders was? Scheidsrechter Nijhuis vond het gedrag van Vreven te ver gaan en stuurde hem weg. Elke scheidsrechter lijkt daarbij zijn eigen regels te hanteren. Nijhuis stuurde Vreven in dit geval weg, maar hadden Kuipers of Blom ook zo gehandeld? Het blijft pure willekeur!
Trainers die uit hun rol vallen zie je niet alleen in Nederland. De Premier League is het beste voorbeeld waar het regelmatig misgaat. Langs de lijn is het daar vaak een pandemonium. Daar zorgen toptrainers als Conte, Guardiola en Klopp wel voor. Als een bezetene lopen ze langs de lijn en maken daarbij ook soms hun misnoegen kenbaar over beslissingen van de scheids. Zelden zie ik dat deze mannen weggestuurd worden. Misschien zijn we dan toch wat te kleinzielig in Nederland.
Stijn Vreven is trouwens een bewonderaar van de indianencultuur en schijnt vroeger zelfs totempalen in huis te hebben gehad. Cowboy en indiaantje spelen, is er tegenwoordig niet meer bij in Nederland. Is Stijn daarom nu langs de lijn op oorlogspad?