Pevekoo's website

Voetballers zijn handelswaar, de supporter is de dupe!

PSV verkwanselt zijn kansen op het kampioenschap door Gakpo en Madueke tussentijds te verkopen!

Deze keer: vóór de stelling!
Het is bijna vijf jaar geleden dat PSV voor het laatst landskampioen werd. De Eindhovense supporters zijn niet verwend de laatste jaren. Daar waar bij Feyenoord momenteel de hoop leeft om de hegemonie van Ajax te doorbreken, zitten de PSV-supporters in de put nu de twee beste spelers verkocht zijn.
Vorig seizoen kreeg Roger Schmidt de schuld van de matige prestaties van PSV. Dit jaar is gebleken dat er wel meer aan de hand is. Zonder echte smaakmakers erbij, is het soms een kwelling om wedstrijden van PSV tot het eindsignaal te blijven kijken. De verloren wedstrijd tegen laagvlieger Emmen was wel het dieptepunt. Het transferbeleid bij PSV was de afgelopen jaren niet goed. Er werden dure spelers zoals Bruma en Baumgartl gekocht, die niet eens een basisplaats kregen. PSV moet het verder doen met de afdankertjes van andere clubs. Zo werden Luc de Jong en Marco van Ginkel weer teruggehaald naar Eindhoven en heeft men nu Van Aanholt en Thorgan Hazard binnengehaald. Dat zijn echter niet de spelers die PSV weer aan de top brengen.
Het lijkt alsof PSV meegaat met de ontwikkelingen bij naamgever en vroegere hoofdsponsor Philips. Het bedrijf maakte onlangs bekend dat er weer duizenden werknemers ontslagen worden. Wat is er nog over van het ooit machtige, van oorsprong, Eindhovense bedrijf? Er waren tijden dat in bijna elke Nederlandse huiskamer een Philips-tv stond. Mannen hadden hun Philishave, vrouwen gebruikten de Ladyshave. Zei je gloeilamp dan betrof het een lamp van Philips. Het waren de jaren dat ook PSV tot bloei kwam.Tegenwoordig heeft het bedrijf de focus naar medische apparatuur verlegd, maar dat gaat ook niet van een leien dakje. Philips zit momenteel in zwaar weer door de problemen met slaapapneu-apparaten. Niet alleen de gebruikers dáárvan blijven in onzekerheid over een definitieve oplossing. Ook de supporters van PSV smachten naar een oplossing voor de matige resultaten van hun club.De supporters van PSV hebben al een paar jaar moeten toezien hoe Ajax de titel won. Door de slechte periode die de Amsterdammers hebben doorgemaakt en het feit dat Feyenoord ook geen geweldige ploeg heeft, zoals afgelopen zondag in het onderling duel maar weer eens bleek, had PSV dit jaar een kans om mee te doen voor de titel. Een voorwaarde hiervoor was wel dat Gakpo en Madueke in Eindhoven waren gebleven. Die twee spelers hadden het verschil kunnen maken. Maar ja, de PSV-directie volgt het beleid van Philips: neem afscheid van medewerkers om er financieel beter van te worden. Meer respect verdient dan het besluit van FC Twente om Zerrouki niet te verkopen. In Enschede tellen supporters wél nog mee!

En wat vindt Frank (tegen de stelling)?:
Kansino, Unibet, Toto, GG Poker, Bet City….de Eredivisie is tegenwoordig een uithangbord voor gokbedrijven. Om niet te zeggen dat het professionele voetbal is verworden tot één grote gokmachine…..een spelerstombola die nu zelfs al twee keer per jaar volop draait. Van vaste waardes is helemaal geen sprake meer: gelukszoekers die vandaag het logo op hun shirt aflebberen zijn morgen weer vertrokken. In onze jeugd konden we de plaatjes van Willy van der Kuylen en Pleun Strik blindelings bij PSV plakken, tegenwoordig zijn de Panini-albums al achterhaald voordat de competitie is begonnen. Mochten wij zelf vroeger op het onzalige idee komen om midden in het jaar te stoppen met een activiteit waar we ons in een vlaag van verstandsverbijstering voor hadden opgegeven, dan werden we zonder pardon en met een fikse draai om de oren naar de training krulbollen, figuurzwemmen of dwergwerpen gestuurd.
Het verhandelen van voetballers is een spel op zich, dat tegenwoordig zelfs live op tv te volgen is. Klokslag middernacht op 31 januari keerde de rust weer terug op de transfermarkt en is het voor de penningmeesters afwachten wat de gedane investeringen in sportief, maar vooral ook financieel opzicht opleveren. Je kunt mensen als Marcel Brands niet verwijten dat zij het ijzer smeden zolang het nog heet is….Gakpo was ‘on fire’ tijdens het WK, groot gelijk dat er meteen gecasht wordt en datzelfde geldt voor de vaak geblesseerde Madueke. De pieken en dalen in hun prestaties vertalen zich meteen in de marktwaarde en deze kan in een half jaartje behoorlijk gekelderd zijn. Ik geloof ook niet dat de PSV daarmee de kansen op het kampioenschap verspeelt: zowel boven als onder in de Eredivisie is het één grote roulette en kan alles in een paar weken tijd behoorlijk zijn opgeschud. Als de Eindhovense selectie straks met Thorgan Hazard en Fabio Silva op de platte kar door het Stratumseind hobbelt, weten de feestvierders al lang niet meer who the hell Gakpo of Madueke waren. Grote kans dat zij ergens op een winderig bankie in Engeland de rest van hun carrière uitzitten.