Pevekoo's website

Werkstage Geiteclub Iris2

Geiteclub Iris2 Sint Joost op werkstage

Het is weer bijna werkstage-time. Vrijdag 22 september 2017 worden de leden welkom geheten met een mekkerende groet in hun clublokaal café ’t Heukske te Sint Joost. De bus vertrekt klokslag 12:30 uur voor een tocht door het Limburgse en Belgische heuvelland. De organisatoren Jean en Broer hebben het dit jaar over een heel andere boeg gegooid v.w.b. de te bezoeken “stageplekken”. Ze gaan grenzen verleggen en gebaande paden verlaten!
Het 1ste bezoek zal een ingetogen karakter hebben. Ze bezoeken de Amerikaanse militaire begraafplaats in de gemeente Eijsden-Margraten. Dit is een van de grootste begraafplaatsen ter wereld en de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Niet minder dan 8301 Amerikaanse bevrijders liggen er begraven. De witte marmeren kruisen en Davidsterren herinneren ons aan deze vaak jonge militairen die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid.
Nadat de indrukken zijn verwerkt en de bus weer kilometers maakt is het tijd voor een lekkere hap in de vorm van een broodje stage. Dit om de knorrende magen tot zwijgen te brengen. Het 2e bezoek is werkelijk te gek voor woorden. Echt-Susteren heeft zijn Cittaslow maar als je dit hebt meegemaakt, is het slow zijn een obsessie geworden. We bezoeken namelijk een slakkenkwekerij in de Voerstreek. Bij de ingang staat een bord: “Weet je dat slakken, slijm produceren om vooruit te komen? Er zijn mensen die doen hetzelfde”. Uit onderzoek blijkt dat er overeenkomsten zijn tussen de leden van de geiteclub en slakken. Beide nemen beslissingen met maar 2 hersencellen. Slakken en de leden houden van bier. Natuurlijk wordt deze stage diverse malen onderbroken om de stembanden te smeren met hemelsvocht in een van de sfeervolle biertempels in de Voerstreek. In Teuven laten we ons bij herberg Moeder de Gans culinair onderdompelen in spraakmakende streekgerechten.
Rond de klok van 22:00 uur zijn we weer op het thuishonk onder het motto “Door vol te houden bereikte ook de slak de ark van Noah.” Aarzel niet, blijf niet thuis maar ga mee. Graag niet op alle slakken zout leggen! Wilt u lid worden van deze kolderieke club of meer info verkrijgen, kijk dan op onze Facebookpagina.

Tekst: Ton Tonnaer