Pevekoo's website

When i find myself in times of trouble ….!

Loris Karius moet bij Liverpool gewoon 1ste doelman blijven!

Zaterdag 26 mei 2018 zal een onuitwisbare plek in het geheugen van Loris Karius innemen. Zijn gehele verdere carrière zal hij herinnerd worden aan die avond in Kiev. Of Karius komend seizoen ook nog eerste doelman van Liverpool is? Uiteindelijk zal het Klopp zijn, die hierover een beslissing moet nemen. Of besluit Karius zelf om op te stappen?
Het was Andy Warhol die ooit stelde dat iedereen gedurende vijftien minuten wereldberoemd zal zijn. Karius overtreft dit ruimschoots. Zijn blunders in de finale van de Champions League hielden de gemoederen niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook de daaropvolgende dagen bezig. Het overschaduwde zelfs de trieste afgang van Salah.
Tot voor kort was ik in de veronderstelling dat Karius bij Liverpool onder de lat stond omdat Mignolet niet fit was. Ik zat echter helemaal fout. Klopp vindt zijn landgenoot blijkbaar beter dan de Belg. Door de goede prestaties van Liverpool in de Champions League werd Karius een bekende keeper. In de wedstrijden die Liverpool vóór de finale speelde, is hij nooit opvallend in beeld geweest. Dat betekent dat hij geen geweldige reddingen heeft verricht maar ook geen blunders heeft gemaakt. Die blunders bewaarde hij jammer genoeg voor de finale. Na eerst het uitvallen van Salah te moeten verwerken, waren de blunders van Karius dodelijk voor de Engelse ploeg. Het kostte Liverpool de winst.
Engelse supporters zijn weliswaar trouw, maar bij de eerstvolgende fout van Karius zullen de Liverpool-supporters toch om zijn vertrek gaan roepen. In tegenstelling tot de tekst van het clublied, zal het dan een eenzame aftocht voor Karius worden. Wellicht kan hij daarom maar beter de eer aan zichzelf houden, vertrekken bij Liverpool en een sabbatical nemen. Muziek uit Liverpool kan hem misschien helpen om alles op een rijtje te zetten. Een tip: ‘Let It Be’ van de Beatles!